Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: Tuzla City – AZ Alkmaar

Europe Conference League: Tuzla City – AZ Alkmaar

Donderdag 28 juli speelt AZ de return van de Europe Conference League voorronde tegen Tuzla City. Bij winst plaatst de ploeg van trainer Pascal Jansen zich voor de derde en laatste voorronde van de Conference League. Als vervolgens de play-offs ook worden gewonnen wacht de groepsfase van het Europese voetbaltoernooi. Sporttribune blikt vooruit op Tuzla City – AZ Alkmaar in de UEFA Europe Conference League.

Statistieken Tuzla City – AZ Alkmaar

De heenwedstrijd van vorige week in Alkmaar was de allereerste confrontatie tussen beide elftallen op het internationale voetbalpodium. En dat was te merken in de beginfase, want het was vooral aftasten geblazen. AZ maakte daar handig gebruik van en wist een strafschop tot doelpunt te promoveren. Dani de Wit mocht het buitenkansje binnenschieten en deed dat met overtuiging.

In de tweede helft kwam Tuzla City iets meer uit zijn schulp en wist het ook wat onrust te stichten in de AZ defensie. Tot scoren kwam de Bosnische formatie echter niet. Omdat ook AZ enkele grote kansen onbenut liet, gaan beide clubs met 1-0 stand deze return in.

Pascal Jansen: “Er staat ons beste kluif te wachten”

AZ trainer Pascal Jansen beseft hoe belangrijk dit duel is, maar weet ook dat 1-0 een kleine marge is om de return in Bosnië in te gaan. “De Bosnische competitie is geen competitie die wij op de voet volgen, maar er staat ons donderdag zonder meer een beste kluif te wachten. De meeste spelers van Tuzla zijn tussen de 1 meter 85 en 1 meter 90 en dat is gewoon moeilijk verdedigen.”

Jansen: “Voorsprong verdedigen”

Jansen zei na de heenwedstrijd dat zijn ploeg zichzelf tekort had gedaan en daarom nu een lastige uitwedstrijd wacht: “We begonnen voortvarend, maar we moeten eigenlijk twee of drie doelpunten meer maken. De zuiverheid ontbrak en dan blijft het 1-0. Ik denk dat Tuzla niet ontevreden is daarmee. Voor ons is het zaak dat we ons realiseren dat we 1-0 voorstaan en in de ’tweede helft’ moeten we die voorsprong verdedigen.”

Wanneer is Tuzla City – AZ Alkmaar

De return in de tweede voorronde van de UEFA Europe Conference League Tuzla City – AZ Alkmaar wordt op donderdag 28 juli gespeeld. Het duel in Bosnië begint om 20:45 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, FK Tuzla City en AZ vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online platform voor jouw dagelijkse dosis sportnieuws.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie