Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tweede speelronde Conference League: AZ – FK Jablonec

Tweede speelronde Conference League: AZ – FK Jablonec

Donderdagavond komt AZ Alkmaar uit in de tweede speelronde van de Europe Conference League groepsfase. De Alkmaarders spelen een thuiswedstrijd tegen FK Jablonec. Kan AZ de eerste drie punten scoren in dit Conference League seizoen? Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ Alkmaar – FK Jablonec!

Statistieken AZ Alkmaar – FK Jablonec

Beide ploegen speelden exact tien jaar geleden ook al tegen elkaar. Dat betrof toentertijd een kwalificatiewedstrijd voor de Europa League. AZ won destijds haar thuiswedstrijd met 2-0 en wist de Tsjechen in de uitwedstrijd op 1-1 te houden.

Daarna speelden beide elftallen nooit geen onderlinge officiële wedstrijd meer. Ze staan dus nu voor het eerst in een groepsfase van een Europees toernooi tegenover elkaar.

Favoriet bij AZ Alkmaar – FK Jablonec

Gezien de recente uitslagen is FK Jablonec favoriet. Ze wonnen drie van hun laatste vijf gespeelde duels, terwijl AZ maar één overwinning wist te boeken. Die driepunter werd afgelopen weekeinde behaald in de Nederlandse Eredivisie. Promovendus Go Ahead Eagles was de klos en werd met 5-0 van het veld gestuurd.

De Tsjechen verloren afgelopen weekend juist hun enige duel uit de afgelopen vijf wedstrijden. In de nationale competitie was Slovan Liberec met 0-1 te sterk.

AZ-trainer Pascal Jansen: “Jablonec is een typische Tsjechische ploeg”

“Jablonec is een typische Tsjechische ploeg. Het is taai, stug. Wat dat betreft ook fysiek vrij sterk. Ik verwacht wel dat het een stevige, stugge tegenstander is. Ons voordeel is dat zij ook tegen Celtic hebben gespeeld. Die wedstrijden hebben wij in onze voorbereiding op Celtic ook meegenomen en nu ook weer.”

Favoriet

“Wie er donderdag favoriet is? Dat vind ik lastig. Waarom? Wij zitten zelf in een fase die niet altijd even makkelijk is gegaan tot Go Ahead aan toe. Dus wij moeten voornamelijk naar onszelf kijken, daar komt het op neer. En dat moet volgens mij wel voldoende zijn om FK Jablonec morgen te verslaan.”

Blessures en schorsingen

AZ speelt donderdag in de sterkst mogelijke opstelling. Alleen Jong AZ aanvaller Ernst Poku is geblesseerd. De afwezigheid van middenvelder Jeremy Helmer is geen verrassing meer. De 24-jarige AZ-speler kampt al langere tijd met een beenblessure. AZ heeft geen enkele speler die geschorst is voor dit duel in de tweede ronde van de groepsfase.

Voor FK Jablonec speler David Stepanek zit een reisje naar Alkmaar er helaas niet in. De 24-jarige verdediger is te geblesseerd om opgenomen te worden in de wedstrijdselectie voor dit Conference League duel. Ook FK Jablonec heeft geen enkele speler die geschorst is.

Wanneer is AZ Alkmaar – FK Jablonec

De Europe Conference League wedstrijd AZ Alkmaar – FK Jablonec uit Groep D wordt gespeeld op donderdag 30 september in het AFAS Stadion gelegen aan de rand van de stad Alkmaar. Volg al het nieuws rondom AZ Alkmaar, FK Jablonec en de Europe Conference League vanaf de eerste rij via Sporttribine.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie