Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB beker: FC Twente – Ajax

TOTO KNVB beker: FC Twente – Ajax

In de TOTO KNVB beker is de wedstrijd FC Twente – Ajax de absolute kraker van de achtste finales! Twente is bezig aan een ijzersterk seizoen en Ajax lijkt onder de interim-coach John Heitinga langzaam maar zeker weer in vorm te komen. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze bekertopper in Enschede!

Statistieken FC Twente – Ajax Amsterdam

De bekerloting heeft in deze speelronde veel affiches opgeleverd die onlangs in de competitie ook al plaatsvonden. Zo ook FC Twente – Ajax. Beide ploegen stonden amper twee weken geleden ook al tegenover elkaar. Enige verschil: dat was toen in Amsterdam.

Ajax begon zenuwachtig aan die wedstrijd en Twente kreeg meerdere kansen om op voorsprong te komen. Dat lukte echter niet. De hoop op een voltreffer groeiden in de harten van de Tukkers toen Ajacied Devyne Rensch het veld moest ruimen na een onbesuisde actie. Die werd (uiteraard) gevolgd door een rode kaart.

Ajax moest met tien man verder, maar hield stand tegen de Overijsselse formatie. Sterker nog in de tweede helft wisten de Amsterdammers nog enkele grote kansen te creëren. Die gingen er niet in. En omdat ook Twente de kansen die het ook in de tweede helft veelvuldig kreeg niet benutte eindigde het duel toen in 0-0.

Twente-trainer Ron Jans: “We doen heel veel dingen goed”

Volgens FC Twente trainer Ron Jans is zijn team sterk genoeg om Ajax te kunnen verslaan. “Ik zie wel vaker, ook op de training, dat het niet allemaal honderd procent is. Ik krijg dan altijd te horen; trainer, in de wedstrijden staan we er wel. We doen heel veel dingen goed, maar op het moment dat het er echt om gaat, komen we toch iets tekort om de wedstrijd winnend af te sluiten. Dat mag donderdag niet gebeuren”, stelt de trainer FC Twente.

Ricky van Wolfswinkel: “Het vertrouwen is groot”

FC Twente-aanvaller Ricky van Wolfswinkel is ook vol vertrouwen voor het bezoek van Ajax op donderdagavond. “We voelen dat we klaar zijn voor zo’n wedstrijd. Het vertrouwen is groot dat we een goed resultaat kunnen halen”, zo vertelt de aanvaller van FC Twente op de clubwebsite.

“We richten ons op FC Twente”

Ajax trainer John Heitinga richtte na het Eredivisieweekend de blik op deze bekerwedstrijd tegen FC Twente. “Als je in een uitwedstrijd vijf goals maakt en een clean sheet houdt achterin, dan mag dat. Maar vanaf maandag gaan we ons richten op FC Twente. We zullen dan beginnen met het kijken van de beelden van hun wedstrijden. We zullen iedereen nodig hebben in die wedstrijd, want Twente doet het erg goed dit seizoen”, aldus Heitinga in zijn vooruitblik op de bekerkraker in Enschede.

Dusan Tadic: “Heitinga heeft de kwaliteiten om eerste coach te zijn”

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic liet zich vlak voor het bekertreffen in de media uitvoerig uit over de nieuwe trainer bij de Amsterdamse club. Tadic wil graag dat Heitinga trainer blijft, ook ná dit seizoen. “Hij is een echte Ajacied. De fans houden ook van hem. Hij heeft veel energie en is enthousiast. Hij is ook ‘straight’ tegen de spelers. Hij heeft de kwaliteiten om eerste coach van Ajax te zijn”, zo besluit de aanvoerder van Ajax zijn statement.

Wanneer is FC Twente – Ajax

De bekerwedstrijd FC Twente – Ajax wordt op donderdag 9 februari gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Het absolute hoogtepunt van deze achtste finales zal om 18:45 uur in gang geschoten worden als beide clubs de aftrap verrichtingen.

Volg al het nieuws rondom de KNVB beker, FC Twente en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij elke dag vooraan zit. Alvast in de stemming komen voor een lekkere voetbalpot? Check onze site en lees de voorbeschouwingen op de hotste matches!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie