Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League kwartfinales: Bayern Munchen – Paris Saint Germain

UEFA Champions League kwartfinales: Bayern Munchen – Paris Saint Germain

In de kwartfinales van de UEFA Champions League worden enkele mooie wedstrijden gespeeld. Van Real Madrid – Liverpool en Manchester City – Borussia Dortmund op dinsdag tot Chelsea – FC Porto op woensdag. Maar de absolute topper is toch de tweede wedstrijd van de woensdag: Bayern MĂĽnchen – Paris Saint Germain. Een herhaling van de finale van 2020. 

Bayern was vorig seizoen met 0-1 te sterk voor de Franse ploeg uit Parijs. Topschutter Robert Lewandowski was vaak goed voor de winner goal, maar in de finale wist Kingsley Coman te scoren voor de Bundesliga formatie. Coman is er dit keer ook bij. Hetgeen niet geldt voor Lewandowski. De Pool raakte geblesseerd tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Polen. Ook Gnabry ontbreekt. Hij is ziek. En dat scheelt een slok op een borrel.

Het gemis van Lewandowski laat zich extra hard voelen doordat de voorhoede van PSG wel op volle oorlogssterkte naar Beieren afreist. Dat wil zeggen mét Kylian Mbappé, de Italiaan Kean Moise en de Braziliaan Neymar. De Argentijn Mauro Icardi ontbreekt wel bij de Franse kampioen vanwege een spierblessure.

Het duel in de Allianz Arena staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Matéu Lahoz. De kalende leidsman is sinds 2008 actief in de voetbalwereld en werkt daarnaast ook al wiskundedocent op een school. Lahoz zal vanwege die functie waarschijnlijk weinig moeite hebben met het uitrekenen van de winstkansen voor beide ploegen.

Hans Dieter Flick: “Nieuwe wedstrijd, nieuw elftal, nieuwe coach”

Bayern is volgens de bookmakers favoriet. Als je bij de sportbookmakers speelt op de Bundesliga formatie van coach Hans Dieter Flick levert je dat bijna twee keer je inzet op. Ter vergelijking: winst voor PSG is bij de bookies x3,00 je inleg waard. Flick ziet die favorietenrol echter helemaal niet zitten: “Ik weet niet hoe PSG zich voelt, maar we vinden de finale van vorig jaar niet relevant”, vertelde Flick op een persconferentie. “Het is een nieuwe wedstrijd, een nieuw elftal, Paris Saint Germain heeft een nieuwe coach, dus het is een heel nieuwe situatie dan vorig seizoen.”

Flick: “We willen de halve finale halen”

Flick is op de persconferentie heel duidelijk over de doelstellingen voor Bayern. Hij wil ook dit seizoen weer alle prijzen pakken: “We zitten in de kwartfinales van de Champions League en we willen de halve finales halen, dus we moeten heel geconcentreerd zijn in beide wedstrijden. Dat is ons doel en dat is onze enige taak. Terugdenken aan vorig jaar heeft geen zin.”

Mauro Pochettino (coach PSG): “Het hele team van Bayern is sterk”

Pochettino rekent zich niet rijk nu Gnabry en vooral Lewandowski niet van de partij zullen zijn in het komende tweeluik. “Bayern is niet alleen Lewandowski, ook al is hij een ongelooflijke speler. Bayern zijn ware kracht is het team. Deze club is erg sterk in de breedte. Er zijn geen zwakke schakels.”

Harry Kane

Pochettino vergelijkt het in gesprek met de Franse media met de situatie die hij meemaakte met Tottenham toen Harry Kane in 2019 plots wegviel: “Ik heb een goed voorbeeld. In 2019, toen Tottenham tegen Manchester City speelde in de kwartfinale finale van de Champions League, raakte Harry Kane geblesseerd in de eerste helft van de eerste wedstrijd. We brachten bijna een uur van de eerste wedstrijd en de hele tweede wedstrijd zonder hem. En dit was onze belangrijkste spits, zoals Lewandowski in Bayern. En wij gingen toen daar naar de volgende ronde.”

Volg al het voetbalnieuws over de UEFA Champions League via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie