Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Virgil van Dijk versus Arnaut Danjuma

UEFA Champions League: Virgil van Dijk versus Arnaut Danjuma

In de halve finale van UEFA Champions League staan woensdag Virgil van Dijk en Arnaut Danjuma Groeneveld bijna letterlijk tegenover elkaar. De centrale verdediger van Liverpool moet Danjuma in toom zien te houden, terwijl de Nederlandse spits in dienst van Villarreal juist gaat proberen zijn Spaanse werkgever naar de finale te schieten. Sporttribune blikt vooruit op Liverpool – Villarreal.

Statistieken UEFA Champions League duel Liverpool – Villarreal

Liverpool bereikte de halve eindstrijd door Benfica uit te schakelen. Liverpool won in Lissabon met 3-1 waardoor de return in Engeland een formaliteit werd. Die return eindigde dan ook in 3-3.

Villarreal moest het in de kwartfinale opnemen tegen Bayern München. De Duitse Rekordmeister was topfavoriet voor aanvang van het duel, maar de Spaanse Europa League winnaar van 2021 wist de Bundesliga formatie te verrassen. De goal van onze landgenoot Danjuma in de heenwedstrijd bleek over twee duels het verschil te maken. Hierdoor staat niet Bayern maar Villarreal in de halve eindstrijd van de UEFA Champions League 2021 – 2022.

Virgil van Dijk: “We luisteren niet naar mensen die ons de favorietenrol opleggen”

De Nederlander Virgil van Dijk werd door de Engelse media aan de tand gevoeld over het aanstaande treffen met Arnaut Danjuma en kreeg daarbij te horen dat Liverpool als favoriet het tweeluik ingaat. Maar daar wil Van Dijk niets van weten: “We luisteren niet of ze ons vertellen dat we favoriet zijn of niet. We spelen op woensdag zoals we elke wedstrijd spelen, we gaan eropuit om te winnen en, als we kunnen, de finale te bereiken.”

“Villarreal is verdedigend fantastisch”

Van Dijk vertelde ook dat hij niet alleen op zijn hoede is voor de kracht van Danjuma: “Ik heb de wedstrijden tegen Bayern München gezien en ze zijn verdedigend fantastisch. De spelers werken hard, hebben veel ervaring en spelen vooral als een collectief. Er zijn geen gemakkelijke rivalen in een halve finale. We zijn ons bewust van de moeilijkheidsgraad van deze games en onze rivalen. De terugwedstrijd in Spanje wordt heel zwaar en we verwachten dat het heel intens zal zijn.”

Arnaut Danjuma in belangstelling van Liverpool

Liverpool trainer Jurgen Klopp heeft in de aanloop naar de clash tussen zijn ploeg en Villarreal te kennen gegeven Arnaut Danjuma graag volgend seizoen op Anfield te zien acteren. De Duitser is zeer gecharmeerd van de Nederlander. Klopp: “Ik ben fan van de speler Danjuma. Hij is sterk aan de bal en in de zestien, snel en zou prima bij Liverpool passen”, zo erkende hij onlangs.

Danjuma blijft gefocust op UEFA Champions League

Terwijl de media hem al hebben omgedoopt tot ‘Danjumagic’ blijft de Nederlander zelf nuchter en gefocust op zijn taak bij Villarreal. Terwijl vele grote clubs aan hem trekken focust de aanvaller zich vooral op de aankomende halve finale in de UEFA Champions League en heeft hij de wil om met Villarreal de finale te halen.

Wanneer is Liverpool – Villarreal

De UEFA Champions League heenwedstrijd in de halve finale tussen Liverpool en Villarreal wordt op woensdag 27 april gespeeld. De wedstrijd is op Anfield. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het nieuws rondom de Champions League, Liverpool, Villarreal, Van Dijk en Danjuma vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie