Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: AC Milaan – Inter Milaan

UEFA Champions League: AC Milaan – Inter Milaan

In de halve finales van de UEFA Champions League spelen beide Italiaanse clubs woensdagavond tegen elkaar. AC Milaan speelt thuis en ontvangt Inter Milaan. Wie gaat de heenwedstrijd winnen in deze Champions League stadsderby? Sporttribune.nl blikt vooruit op de voetbalkraker AC Milaan – Inter Milaan.

Statistieken AC Milaan – Inter Milaan

Beide Milanese topclubs troffen elkaar dit seizoen al drie keer. tweemaal in de competitie en één keer in de Supercup. AC Milaan won in september 2022 de eerste onderlinge confrontatie met 3-2.

In januari dit jaar was Internazionale duidelijk de sterkste van de twee in de Supercopa. Eindstand 3-0 voor Inter. En op 5 februari kon de formatie waar de Nederlanders Denzel Dumfries en Stefan de Vrij voor uitkomen opnieuw juichen toen het Serie A duel tegen de stadsgenoot met 1-0 werd gewonnen.

Stefano Pioli: “Liever geen Italiaanse team geloot”

AC Milaan kan zich gaan opmaken voor de halve finale van de UEFA Champions League. Naast Real Madrid en Manchester City zijn het AC Milaan en Inter Milaan de ploegen die de halve finale haalden. AC Milaan-trainer Stefano Pioli had liever niet tegen Internazionale gelood. “We staan echter in de halve finale en dus zijn alle overgebleven teams sterk, maar ik had liever geen Italiaans team ontmoet in de halve finale”, zo zegt de trainer van AC Milaan.

“We hebben volledig respect voor Inter”

Trainer Pioli verwacht dat zijn team in staat zal zijn om de finale ten koste van Internazionale te halen. “We hebben volledig respect voor Inter, maar we hebben al laten zien dat we tegen hen een resultaat kunnen behalen. We geloven erin. Het is een geweldige kans voor ons om te laten zien waartoe we in staat zijn”, aldus trainer Pioli tot besluit.

Simone Inzaghi: “We weten waarmee we te maken hebben”

Ook de zwart-blauwen van Inter Milaan maken zich op voor de halve finale van de Champions League tegen stadsgenoot AC Milaan. Internazionale-coach Simone Inzaghi weet wat hem te wachten staat in San Siro. “We moeten ons focussen op de wedstrijd van woensdagavond. We weten met wat voor ploeg we te maken hebben. Het wordt een hele belangrijke en moeilijke wedstrijd”, zo zegt de trainer van de Nederlandse spelers Stefan de Vrij en Denzel Dumfries op de clubwebsite van Inter.

“Wordt een delicate wedstrijd voor beide ploegen”

De Derby della Madonnina trekt veel aandacht in Milaan en ver daarbuiten. Trainer Inzaghi weet hoe belangrijk het halen van de finale van de Champions League voor beide Milanese clubs is. “Het wordt een heel delicate wedstrijd voor beide ploegen. Voor ons beiden is het een halve finale die we wilden en kregen. Nu gaan we het elk met onze eigen wapens spelen en zo proberen AC Milan te verslaan”, zo besluit de trainer van Inter Milaan de voorbeschouwing op de stadsderby in de UEFA Champions League 2022 – 2023.

Wanneer is AC Milaan – Inter Milaan

De halve finale in de UEFA Champions League tussen AC en Inter Milaan wordt op woensdag 10 mei gespeeld in San Siro. De wedstrijd begint op het vaste Champions League tijdstip van 21:00 uur.

Volg deze heenwedstrijd in de halve finales vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij altijd op de eerste rij zit.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie