Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Chelsea – Real Madrid

UEFA Champions League: Chelsea – Real Madrid

In de UEFA Champions League wordt dinsdag de kwartfinale wedstrijd Chelsea – Real Madrid gespeeld. Na de heenwedstrijd staan de Spanjaarden met 2-0 voor. Kan Chelsea die achterstand op Stamford Bridge goedmaken? Sporttribune.nl blikt vooruit op de dinsdagavond kraker in de UEFA Champions League tussen Chelsea FC en Real Madrid.

Statistieken Chelsea – Real Madrid

De heenwedstrijd in Estadio Bernabeu eindigde dus in een 2-0 overwinning voor de Spaanse formatie. Chelsea kwam al snel op achterstand door een treffer van de Franse topspits Karim Benzema. Asensio wist in de tweede helft de score te verdubbelen, waardoor we de return ingaan met een 2-0 voorsprong voor Real Madrid.

Die return zal de eerste Europese thuiswedstrijd worden van Frank Lampard sinds zijn terugkeer als coach van Chelsea. Vlak voor de heenwedstrijd volgde Lampard de ontslagen Graham Potter op. Wellicht geeft Lampard de supporters van The Blues extra vertrouwen en gaan de Chelsea spelers hierdoor nog gemotiveerder het veld op tegen Real Madrid.

Frank Lampard (Chelsea FC): “Er kunnen bijzondere dingen gebeuren op Stamford Bridge”

Afgelopen weekend wist Chelsea in de Engelse Premier League niet te winnen van Brighton. Op Stamford Bridge pakte Brighton zelfs drie punten door met 1-2 te winnen. Dit heeft volgens Lampard echter geen effect op de manier waarop er naar de Champions League avond tegen Real Madrid wordt toegeleefd. Het geloof is er volgens hem nog volop. “Ik heb het ook tegen mijn spelers gezegd: Er kunnen bijzondere dingen gebeuren op Stamford Bridge.”

Compliment

Lampard gaf de tegenstander uit Spanje ook nog een compliment. Maar daarmee werpt hij nog steeds niet de handdoek: “Real Madrid is een heel goed team. We wisten zelfs niet dat ze zó goed waren, maar we moeten geloven dat we ze kunnen verslaan komende donderdag.”

Carlo Ancelotti (Real Madrid): “Ik wil wel gewoon winnen van Chelsea”

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti juicht nog niet te vroeg nu de uitwedstrijd op Stamford Bridge nog gespeeld moet worden. Een stadion die de Italiaanse oefenmeester goed kent van zijn tijd als trainer van The Blues. “Ik heb fantastische herinneringen aan deze club en aan de mensen die er nog steeds werken. Ik ben natuurlijk een supporter van Chelsea. Het doet mij zeer om te zien hoe de club er nu voorstaat, maar ik wil dinsdag natuurlijk wel gewoon van ze winnen”, zegt trainer Ancelotti.

“Lampard weet wat er in dit soort wedstrijden nodig is”

Na het bezoek in Londen hoopt trainer Ancelotti dat zijn geliefde Engelse topploeg snel weer voor prijzen gaat spelen. “Daarna hoop ik dat Lampard het hier fantastisch gaat doen. Hij heeft weliswaar twintig jaar minder ervaring dan ik, maar dat zal niet veel uitmaken. Hij was een fantastische speler en weet heel goed wat er in dit soort cruciale Champions League wedstrijden nodig is. We zullen dus op onze hoede moeten zijn”, besluit de coach van Los Blancos.

Wanneer is Chelsea – Real Madrid

De kwartfinale in de UEFA Champions League Chelsea FC – Real Madrid wordt op dinsdag 18 april gespeeld op Stamford Bridge in Londen. De aftrap in de Engelse hoofdstad zal om 21:00 uur worden verricht.

Volg al het nieuws over de UEFA Champions League. Chelsea FC en Real Madrid vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij dagelijks nieuwe voorbeschouwing geserveerd krijgt!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie