Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Inter Milaan – AC Milaan

UEFA Champions League: Inter Milaan – AC Milaan

De strijd tussen stadsgenoten Inter Milaan en AC Milaan krijgt dinsdagavond een vervolg als beide clubs lijnrecht tegenover elkaar staan in de return voor de UEFA Champions League. Inter wist vorige week knap te winnen en begint dus met een voorsprong aan dit tweede onderlinge duel. Maar AC Milaan kan ook hard uithalen en is allesbehalve kansloos. Sporttribune.nl blikt vooruit op Inter Milan – AC Milaan.

Statistieken Inter Milaan – AC Milaan

Het was vorige week bijzonder spannend en sfeervol in San Siro. Vooraf, tijdens en zelfs na de wedstrijd ademde Milaan voetbal. Dat zal deze week niet anders zijn, al zijn de verhoudingen wel veranderd. Voor de heenwedstrijd maakten beide clubs evenveel kans op een finaleplaats. Inmiddels heeft Inter dankzij een 0-2 overwinning vorige week een voorsprong genomen op stadsgenoot AC. Houdt de club van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij die voorsprong vast of wordt het toch AC Milaan dat zich straks finalist mag noemen?

Simone Inzaghi: “Voorsprong tegen sterk AC Milaan verdedigen”

Inter Milaan won vorige week de heenwedstrijd in San Siro met 0-2 van AC Milaan en dus heeft de ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij een voorsprong op de return. Internazionale-trainer Simone Inzaghi is trots op zijn ploeg en hoopt dinsdag de klus af te maken als AC Milaan naar Stadio Giuseppe Meazza komt. “De eerste helft was uitzonderlijk. We hadden echt meer dan twee doelpunten kunnen maken. Maar we hebben al een paar rondes overleefd en we weten hoe het werkt als je een voorsprong moet verdedigen tegen een sterke tegenstander, zoals AC Milaan ook gewoonweg is”, zegt de trainer van Inter.

“Nog één keer alles geven om droom uit te laten komen”

Inter Milaan won de Champions League in seizoen 2009-2010 voor de laatste keer. Toen werd Bayern München verslagen in de finale met 2-0. Inmiddels is het al dertien jaar geleden dat de Italiaanse ploeg de beker met de grote oren veroverende. Trainer Inzaghi is niet bijgelovig en schrikt niet van het getal derrien. Sterker nog het vertrouwen dat het ditmaal weer gaat lukken, groeit. Inzaghi: “Maar we zijn er nog niet. Dinsdag spelen wij voor eigen publiek en dan hebben wij het thuisvoordeel. We moeten nog één keer alles geven om deze droom te laten uitkomen”, zo vertelt trainer Inzaghi tot besluit nog.

Stefano Pioli: “We moeten erin blijven geloven”

AC Milaan heeft een achterstand weg te poetsen als het dinsdag de return tegen haar stadsgenoot speelt. Volgens AC Milaan-trainer Stefano Pioli is het heel goed mogelijk dat zijn team de finale haalt. “Het moge duidelijk zijn dat we in de beginfase geconcentreerder hadden moeten zijn. Dit is niet het resultaat dat we wilden, maar we moeten erin blijven geloven. In de return kan één moment alles veranderen”, zegt trainer Pioli in de Italiaanse sportpers.

“Nog een kans is om de situatie om te draaien”

AC Milaan won de Champions League voor het laatst in seizoen 2006-2007. Toen werd Liverpool verslagen. De coach van I Rossoneri hoopt de eindstrijd te bereiken door een beroep te doen op de revanchegevoelens bij zijn spelersgroep. Pioli: “Ze weten dat dit niet goed genoeg was. Uiteraard zijn ze teleurgesteld, dan ben ik ook. Maar we zijn ons er heel duidelijk van bewust dat er nog een kans is om de situatie om te draaien”, zo besluit trainer Pioli zijn vooruitblik met een positieve noot.

Wanneer is Inter Milaan – AC Milaan

De halve finale in de UEFA Champions League seizoen 2022 – 2023 tussen Internazionale en AC Milaan wordt op dinsdag 16 mei gespeeld in Giuseppe Meazza te Milaan. Het duel begint om 21:00 uur. Halen Dumfries en De Vrij de finale? Dan zijn er twee Nederlanders die de Champions Leauge nog kunnen winnen dit seizoen! Of gaat AC Milaan toeslaan en spelen zij tegen de winnaar van Manchester City – Real Madrid? Volg het vanaf de eerste rang in het virtuele stadion van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie