Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Inter Milan – Liverpool

UEFA Champions League: Inter Milan – Liverpool

In de achtste finale van de UEFA Champions League staat woensdag 16 februari een regelrechte kraker op het programma: Inter Milan – Liverpool. Een duel met forse Nederlandse inbreng aangezien Inter Milan de werkgever is van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij en bij Liverpool wordt gerekend op de diensten van Virgil van Dijk. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Inter Milan – Liverpool

In de onderlinge ontmoetingen tussen Inter Milan en Liverpool ontdekken we slechts twee wedstrijden. Die zijn duels uit 2008 toen Inter en Liverpool elkaar ook troffen in de achtste finales van de Champions League.

Ook deze twee wedstrijden stonden bol van de Nederlanders. Liverpool trad destijds immers aan met twee landgenoten: Dirk Kuyt en Ryan Babel. Kuyt wist het tweede duel zelfs te beslissen door de enige treffer te maken: 0-1. Omdat Liverpool in Milaan won en thuis ook met 2-0 zegevierde gingen de Engelsen door naar de laatste acht van dat Champions League seizoen.

Inter Milan – Napoli

Voorafgaand aan deze Champions League kraker speelde Inter Milan dit weekeinde ook een Italiaanse competitiekraker. In het eigen Giuseppe Meazza ontving het Napoli. Inter begon het duel als koploper, Napoli als de nummer twee.

Het duel werd een boeiend gevecht tussen twee ploegen die absoluut wilde winnen, maar eindigde uiteindelijk voor beide ploegen in een teleurstelling: 1-1. Aan de zijde van Internazionale Milaan speelde Dumfries en De Vrij beiden mee. Dumfries werd door de fans van Inter na afloop zelfs verkozen tot ‘Man of the Match’.

Virgil van Dijk tankt vertrouwen voor Champions League clash tegen Inter Milan

Ook Oranje aanvoerder Virgil van Dijk kan met plezier terugkijken op het afgelopen weekeinde. In de Engelse Premier League boekte Liverpool een moeizame, maar verdiende 0-1 zege op Burnley. De Oranje aanvoerder hield samen met zijn doelman en mede verdedigers het doel schoon. Daardoor werkt Virgil met veel zelfvertrouwen toe naar de clash tegen Inter Milan.

Wanneer is Inter Milan – Liverpool

De UEFA Champions League wedstrijd Internazionale Milan – Liverpool FC wordt op woensdag 16 februari om 21:00 uur gespeeld in Giuseppe Meazza te Milaan. Volg al het voetbalnieuws rondom de Champions League, Inter Milan en Liverpool vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie