Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League kraker: Ajax Amsterdam – Napoli

UEFA Champions League kraker: Ajax Amsterdam – Napoli

In de derde speelronde van de UEFA Champions League is de wedstrijd Ajax Amsterdam – Napoli zonder meer één van de topduels. Hoe gaat Ajax om met de slechte serie van drie wedstrijden waarin niet gewonnen is? Verlies tegen Napoli is eigenlijk geen optie, maar de Italianen verkeren juist nu in topvorm! Sporttribune blikt vooruit op Ajax – Napoli!

Statistieken Ajax – Napoli

De laatste keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden, leefden we in een heel ander tijdperk. In het seizoen 1969 – 1970 had nog niemand gehoord van Messi en Ronaldo om maar te zwijgen over Dusan Tadic, Steven Berghuis of Daley Blind. Toch moeten we zover terug om nog een duel tussen Ajax en Napoli te vinden. In de toenmalige Europa Cup 3 won Ajax in Amsterdam met 4-0, maar pakte Napoli in haar thuisduel de winst: 1-0.

In de afgelopen speelronde van de Champions League wist Napoli met 0-3 te winnen van Rangers FC. Ajax verloor in de vorige speelronde van Groep A met 2-1 van Liverpool.

Alfred Schreuder: ” Napoli speelt als team heel goed samen “

Ajax trainer Alfred Schreuder zit dus in de hoek waar de klappen vallen, maar ziet desondanks wel kansen tegen de huidige koploper in de Italiaanse Serie A. “Napoli speelt als team heel goed samen. Er zit veel combinatiespel met lopende mensen in en ze durven veel druk te geven. Daar nemen ze ook veel risico mee. We zullen goed aan de bal moeten zijn. Ze hebben wel mindere punten, maar die zijn er niet veel. Ze zijn niet voor niets ongeslagen”, aldus Schreuder, die in het aanvallend ingestelde Napoli geen ‘on-Italiaanse’ tegenstander ziet.

“Er zijn nu enorm veel ploegen in Italië die aanvallend en open spelen. Het is nu niet meer het ouderwetse catenaccio. AC Milan speelt goed voetbal, Napoli speelt fantastisch en Inter is al jaren goed. Liverpool is qua status de grote favoriet in onze groep, maar Napoli komt qua voetbal dichtbij. Ze hebben deze zomer ook fantastische spelers aangetrokken, die het goed doen.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – Napoli

De UEFA Champions League wedstrijd Ajax Amsterdam – Napoli wordt op dinsdag 4 oktober gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam-Duivendrecht. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Kan Ajax na de nederlagen tegen Liverpool en AZ en het gelijke spel tegen Go Ahead Eagles eindelijk weer tot winst komen?

Napoli is bepaald niet de ideale tegenstander om dat te bereiken, maar Ajax heeft zich vaker veerkrachtig getoond. Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Het online platform waar je alles leest over de Champions League, Ajax en Napoli!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie