Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Liverpool – Inter Milan

UEFA Champions League: Liverpool – Inter Milan

In de UEFA Champions League worden deze week de eerste returns in de achtste finales gespeeld. Op dinsdag 8 maart zijn er twee duels: Bayern München neemt het op tegen RB Salzburg en Liverpool speelt thuis tegen Inter. Vooral het duel tussen de Engelse en Italiaanse topclub spreekt tot de verbeelding. Sporttribune blikt vooruit op Liverpool – Inter Milan.

Statistieken Liverpool – Inter Milan

Op 16 februari werd de heenwedstrijd in Milaan gespeeld. Inter, dat aantrad met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis, hoopte een goede uitgangspositie te verkrijgen voor deze return. Liverpool was echter vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Met veel korte passen en combinatie werden Diogo Jota en Mohamed Salah meerdere malen in stelling gebracht.

Ook Andrew Robertson, Thiago en Sadio Mané kregen kansen in het eerste kwartier, maar gescoord werd er niet. Ook niet door Lautaro Martinez (Inter) en Ivan Perisic die namens Inter dichtbij een openingstreffer kwamen. Na een half uur spelen staat er nog steeds 0-0 op het scorebord als Arturo Vidal (Inter) geblesseerd raakt en gewisseld moet worden. Het blijkt het begin van het einde voor Inter in deze heenwedstrijd. De ploeg uit Milaan haalt nog wel met 0-0 de rust.

Na de thee kreeg Edin Džeko nog een opgelegde kans op de 1-0, maar ook hij faalt in de afwerking. Een kopbal van Denzel Dumfries komt ook nog gevaarlijk in de buurt van het doel van Liverpool, maar Virgil van Dijk en zijn collega’s in de Engelse verdediging houden stand. De Engelse formatie komt in de 75e minuut zelfs op 0-1, dankzij een treffer van Roberto Firmino. Tien minuten later geeft Van Dijk de assist voor de 0-2. De aanvoerder van Oranje kopt de bal over de Inter verdediging, waarna Salah de 0-2 kan aantekenen: 0-2.

Record voor Virgil van Dijk

Dit weekeinde deed Liverpool in de Engelse Premier League opnieuw goede zaken. Het won met 1-0 van West Ham United. Hierdoor pakte het drie belangrijke punten in de titelstrijd met Manchester City. Het betekende ook een record voor Virgil van Dijk. Hij is nu 60 Premier League wedstrijden ongeslagen in thuisduels van The Reds op Anfield.

Geen prettige statistiek voor Inter Milan, dat weet dat het dinsdagavond op Anfield een 0-2 achterstand moet zien goed te maken om zich voor de kwartfinales van de Champions League te plaatsen.

Denzel Dumfries belangrijk voor Inter Milan

Bij Inter Milan is Denzel Dumfries (ex-PSV) meer en meer een belangrijke sleutelspeler aan het worden. Hij wordt regelmatig uitgeroepen tot Man of the Match bij de Italiaanse topclub en is nu vlak voor de return tegen Liverpool ook nog uitgeroepen tot Speler van de Maand bij Internazionale. Virgil van Dijk en co zullen dan ook op hun hoede zijn voor de snelle, stoere rechtsback.

Wanneer is Liverpool – Inter Milan

De Champions League wedstrijd Liverpool – Inter wordt op dinsdag 8 maart gespeeld op Anfield, het stadion van Liverpool. De return in de achtste finales begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees dus alles over de Champions League, Liverpool en Inter Milaan.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie