Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Real Madrid – Liverpool

UEFA Champions League: Real Madrid – Liverpool

In de UEFA Champions League wordt woensdag de returnwedstrijd tussen Real Madrid en Liverpool gespeeld. Wie gaat er door naar de laatste zestien? Ga er maar eens lekker voor zitten, want dit wordt een kraker om het bier koud en je stoelverwarming aan te zetten. Een vooruitblik van Sporttribune.nl op Real Madrid – Liverpool.

Statistieken Real Madrid – Liverpool

In de heenwedstrijd leek Liverpool op weg naar een fraaie thuiszege, maar niets bleek minder waar. De 2-0 voorsprong die The Reds verkregen dankzij goals van Nunez en Salah verdween als sneeuw voor de zon toen Real Madrid haar rug rechtte en de aanval zocht. Nog voor rust stond het 2-3.

Na de pauze deed ook Real Madrid superster Karim Benzema nog een bijdrage leveren aan de score en omdat hij tweemaal het net wist te vinden achter de doelman van Liverpool eindigde het duel in 2-5! Hierdoor wacht Liverpool, met Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de selectie, een zware opgave.

Carlo Ancelotti (trainer Real Madrid): “Het is zeker nog niet klaar”

Veel volgers denken dat het lot van Liverpool bezegeld is en dat Real Madrid op het gemakje gaat doordringen tot de laatste zestien. Real Madrid coach Carlo Ancelotti is het daar niet mee eens: “Het is zeker nog niet klaar. We verwachten dat we in de return opnieuw moeten vechten en lijden. “

Supporters

De ervaren coach ziet wel veel in het thuisvoordeel voor Real: “We zullen onze supporters weer keihard nodig hebben in de return. Ook al staan we nu op voorsprong, we weten dat we een geweldige wedstrijd moeten spelen in Bernabeu om Liverpool definitief van ons af te houden.”

Jurgen Klopp: “Het gaat heel zwaar worden in Madrid”

Liverpool trainer Jurgen Klopp lijkt de handdoek ook nog niet geworpen te hebben, maar de Duitser beseft maar al te goed dat de kansen om door te gaan kleiner zijn geworden: “Carlo Ancelotti zal denken dat het beslist is en ik denk momenteel hetzelfde. Maar hoe dichter we bij de return komen, hoe groter onze kansen worden.”

Risico’s

Klopp kiest voor de aanval in deze uitwedstrijd en dat is noodgedwongen: “We moeten in Madrid veel risico gaan nemen om drie keer te scoren. Dat wordt gevaarlijk. We zullen zien wat het oplevert. Op Anfield heeft iedereen kunnen zien dat Real heel goed is op de counter. Het gaat nu wel heel zwaar worden in Madrid.”

Wanneer is Real Madrid – Liverpool

De tweede wedstrijd in het achtste finale tweeluik tussen Real Madrid en Liverpool wordt op woensdag 15 maart gespeeld in Estadio Bernabeu. De aftrap is om 21:00 uur.

Volg al het internationale topvoetbal in de Champions League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl; het online stadionstoeltje waar je niks mist van de actie bij Real Madrid en Liverpool!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie