Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Returns achtste finales UEFA Champions League

Returns achtste finales UEFA Champions League

Deze week vinden de laatste returns in de achtste finales van de UEFA Champions League plaats. Onder meer titelverdediger Bayern München komt in actie. De Duitsers spelen thuis tegen Lazio Roma, waar Wesley Hoedt in de defensie speelt. Daarnaast spelen ook ploegen als Manchester City, Real Madrid, Atletico Madrid, Chelsea en Atalanta Bergamo hun returnwedstrijden deze week. 

UEFA Champions League 2020 – 2021

Voor de winterstop werd de groepsfase van de UEFA Champions League afgewerkt. Hierin strandde Ajax, doordat ze verloren van zowel Liverpool als Atalanta Bergamo. Vorige week werden de eerste returns in de achtste finales afgewerkt. Daarin ook veel verrassingen. FC Barcelona (met Messi, Frenkie de Jong en Ronald Koeman) vloog eruit. En ook Juventus (met Ronaldo en Matthijs de Ligt) vonden hun Waterloo. Dus is het tijd voor nieuwe helden: bij PSG, maar ook bij Manchester City, Bayern en Chelsea.

Favorieten

Manchester City begint dinsdag haar thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met een 2-0 voorsprong uit het heenduel. City is dan ook de grote favoriet om door te stoten naar de kwartfinales.

Bij het dinsdagduel tussen Real Madrid en Atalanta Bergamo zijn de kaarten nog niet geschud. Real won in Italië met 0-1, maar Atalanta heeft al vaker getoond in uitwedstrijden toe te kunnen slaan. Het versloeg ook Ajax in de Johan Cruijff Arena (0-1). Toch is Real op voorhand de favoriet.

Dan Bayern München. De titelverdediger speelt woensdag thuis Lazio Roma. De ploeg uit Rome kijkt tegen een 4-1 achterstand aan. De ploeg waar Wesley Hoedt speelt, moet dus in München drie doelpunten goed zien te maken. Dat wordt een hels karwei en dus is Bayern bij alle experts favoriet.

De laatste CL-wedstrijd van deze week is die tussen Chelsea en Atletico Madrid. Speelt Hakim Ziyech mee met de ploeg uit Londen en hoe goed is Suarez dit keer? Atletico staat 1-0 achter en moet dus aan de bak. Chelsea is derhalve momenteel de favoriet om door te gaan in het UEFA Champions League toernooi 2020 – 2021.

Wie wordt de held van dit jaar?

Tot nu toe is Kylian Mbappé (PSG) de speler die het meest aanspraak maakt om de opvolger te worden van Messie en Ronaldo. Maar er klopt een hele nieuwe generatie op de deur. Bij Borussia Dortmund zit natuurlijk ook nog Erling Haaland. Deze Noorse jonge god heeft de potentie om een held te worden. En wat te denken van bijvoorbeeld Vinicius Junior bij Real Madrid?  Wellicht zit het voetbalidool wel bij Atalanta Bergamo en luistert die naar de naam Duván Zapata?

Maar dan heb je ook nog oudgediende als Robert Lewandowski (Bayern), Karin Benzema (Real Madrid, Kevin de Bruyne (Manchester City) en Luis Suarez (Atletico Madrid). Wellicht kan daar ook nog Eden Hazard (Real Madrid) en Neymar (Paris Saint Germain) bij geplaatst worden.

Veel van deze spelers komen deze week in actie in het UEFA Champions League toernooi. Volg het vanaf de Sporttribune: bekijk de oude en nieuwe helden in de voetbalwereld. Volg al het voetbalnieuws, onze voorbeschouwingen en beat the odds artikelen om volledig bij te blijven.

Programma UEFA Champions League achtste finales (returns):

Manchester City – Borussia Mönchengladbach (16 maart)
Real Madrid – Atalanta (16 maart)
Bayern München – Lazio Roma (17 maart)
Chelsea – Atlético Madrid (17 maart)

Alle duels beginnen om 21:00 uur. Staan beide ploegen na twee wedstrijden op gelijke hoogte, dan volgt er een verlening om een winnaar aan te wijzen. Wordt daarin ook geen beslissend verschil gemaakt, dan volgen er strafschoppen.

Road to the final

De loting voor de kwartfinales vindt vrijdag 19 maart plaats. De speeldata voor die kwartfinales zijn dinsdag 6 en woensdag 7 april voor de heenwedstrijden. De returns in de kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 13 en woensdag 14 april.

De halve finales vinden op 27 en 28 april plaats (heenduel), waarna de return op 4 en 5 mei worden afgewerkt. De Champions League finale is op zaterdag 29 mei in het Atatürk Olympic Stadium, gelegen in Istanbul, Turkije.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie