Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: AZ Alkmaar gaat voor finale!

UEFA Conference League: AZ Alkmaar gaat voor finale!

AZ begint op donderdag 11 mei aan haar missie om de finale van de UEFA Conference League te halen. Vorig jaar wist Feyenoord in de allereerste editie al de eindstrijd te bereiken. Zet AZ deze traditie voort en staat er dit seizoen weer een Nederlandse club in de finale? Sporttribune.nl blikt vooruit op West Ham United – AZ Alkmaar.

Statistieken West Ham United – AZ Alkmaar

Beide clubs kwamen in het verleden nog nooit tegen elkaar uit. Voor zowel de Engelse Premier League formatie als de Nederlandse Eredivisie club betekent dit dus een totaal nieuwe bladzijde in het geschiedenisboek van de voetbalclub.

Ook hadden beide afgelopen weekeinde een zware competitie wedstrijd. West Ham United speelde tegen Manchester United. De Londense club versloeg de formatie van trainer Erik ten Hag met 1-0 en kende dus een goede generale richting het treffen met AZ.

De Alkmaarders moesten zaterdagavond in de Noord-Hollandse derby tegen Ajax afreizen naar Amsterdam. In de Johan Cruijff Arena wist AZ een punt te pakken tegen de uittredende kampioen. De Eredivisie topper eindigde in 0-0.

David Moyes: โ€œHalve finale halen was niet gemakkelijkโ€

West Ham United heeft het lastig in de Engelse Premier League en dus wordt het bereiken van de Europe Conference League heel belangrijk vindt trainer David Moyes. โ€œIk heb altijd gezegd dat de Premier League altijd prioriteit moet hebben. Maar als je praat over een halve finale in een Europees toernooi, dan krijg je te maken met andere beslissingen. Want je komt niet makkelijk in een situatie terecht dat je in een halve finale van een Europees toernooi staat. Maar we willen meer. We kijken er allemaal naar uit om naar Praag te gaan. Ik heb de datum al in mijn agenda gezet. Ik hoop dat het ook gaat gebeurenโ€, zegt trainer Moyes in zijn vooruitblik op de heenwedstrijd in Londen.

โ€œOnze fans weer hard nodig tegen AZโ€

Om dat doel te behalen zal het eerst moeten afrekenen met AZ. Moyes weet dat dit geen appeltje-eitje is. โ€œHet is een ploeg vol jonge spelers. Hun model is het opleiden van spelers. Ze hebben een paar echt grote talenten en goede spelers in de selectie met ook een paar ervaren krachten. En als je het momentum hebt als nummer vier in eigen land, dan komt dat waarschijnlijk vanwege de goede vorm die het hele jaar is getoond. Afgelopen maandag tegen United waren onze fans fantastisch, we zullen ze tegen een sterk AZ weer hard nodig hebben.”

Pascal Jansen: โ€œHet vizier gaat nu op West Hamโ€

In Alkmaar probeert AZ-trainer Pascal Jansen de rust te behouden. Hij blikt op het clubkanaal vooruit naar de uitwedstrijd bij West Ham United in de halve finale van de Conference League. โ€œHet vizier gaat nu op West Ham. Het wordt leuk. Ik heb ze maandag bekeken tegen Manchester United. Dat was een knappe zege. Ze hebben daarvoor natuurlijk ook al tegen Manchester City gespeeld en hebben sowieso een behoorlijk aantal wedstrijden in de benen. Het was druk voor West Ham de afgelopen weken.”

โ€œHet zijn mooie tijden voor AZโ€

AZ heeft relatief veel rust gehad, omdat vorige week in verband met de KNVB bekerfinale er geen competitieduels werden gespeeld. Jansen heeft dan ook alle tijd gehad om zijn huiswerk te doen richting West Ham-uit. โ€œIk heb al een goed beeld van ze en weet waar we ze eventueel pijn kunnen doen. Het zijn mooie tijden voor de club en voor die jongens. Het is heel bijzonder wat zij meemaken. Het wordt weer een mooie ervaring donderdag in Londen.”

Wanneer is West Ham United – AZ Alkmaar

De halve eindstrijd in het UEFA Europe Conference League toernooi tussen West Ham United en AZ Alkmaar wordt op donderdag 11 mei gespeeld in het Olympisch Stadion van Londen. Dit is sinds 2016 de thuisbasis van West Ham dat tot die tijd speelde op Boleyn Ground.

West Ham United spelers Coufal, Scamacca en Zouma zullen niet in actie komen vanwege blessureleed. AZ hoopt te kunnen beschikken over Karlsson, Martins Indi en Dani de Wit. Maar het drietal is op dit moment nog twijfelachtig voor de uitwedstrijd bij West Ham United. Ook doelman Westerveld zit nog in de lappenmand.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie