Momenteel jij en 121 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: AS Roma – Bayer Leverkusen

UEFA Europa League: AS Roma – Bayer Leverkusen

In de UEFA Europa League worden donderdag 11 mei de heenwedstrijden in de halve finales gespeeld. In Rome staat de ontmoeting tussen AS Roma en Bayer Leverkusen op het programma. Gaat nu al de beslissing vallen of bewaren beide clubs dat voor de return? Sporttribune.nl blikt vooruit op AS Roma – Bayer Leverkusen.

Statistieken AS Roma – Bayer Leverkusen

Bij zowel AS Roma als Bayer 04 Leverkusen staan Nederlanders onder contract. Roma heeft Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp in de A-selectie, terwijl bij Leverkusen een kwartet landgenoten speelt: Mitchell Bakker, Jeremie Frimpong, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven.

De Duitse Bundesliga formatie bereikte mede dankzij dit viertal Nederlanders de halve eindstrijd door onder meer AS Monaco, Fenerbahçe en Royale Union te verslaan. AS Roma was in de vorige ronden te sterk voor RB Leipzig, Real Sociedad en Feyenoord. De Rotterdammers werden in de kwartfinales verslagen nadat er in de return een verlenging nodig was om een winnaar aan te wijzen. De Romeinen waren daarin veel doelgerichter en wonnen met 4-1 waardoor er een einde kwam aan het Europese avontuur van Feyenoord.

José Mourinho (trainer AS Roma): “We zullen weer door het vuur gaan voor elkaar”

Dat AS Roma kan strijden bewijst het wekelijks in de Serie A en was ook te zien in het tweeluik tegen Feyenoord. Romeinen geven nooit op, zo stelt AS Roma trainer José Mourinho in zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen: “Ik ben enorm trots op de jongens. Ze doen het fantastisch in Europa. Donderdag hebben we een belangrijke wedstrijd te spelen waarbij we weer door het vuur zullen gaan.”

Fans

Dat ze eerst thuisspelen, heeft volgens Mourinho veel voordelen: “Hier in Rome verwachten we ook weer een fantastisch optreden van onze fans en dat zullen we moeten belonen met een fantastisch optreden op het veld”, zegt de trainer van Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum.

“Xabi heeft alle voorwaarden van een goede coach”

Met de Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso komt coach Mourinho donderdag een bekende tegen. “Hij speelde in Spanje, Engeland en Duitsland. Hij werd gecoacht door Pep Guardiola bij Bayern München, bij Real Madrid door mij en Carlo Ancelotti en door Rafa Benitez bij Liverpool. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, denk ik dat Xabi alle voorwaarden heeft om een heel goede coach te zijn.”

Xabi Alonso: “Twee dagen extra rust zijn belangrijk richting AS Roma duel”

Dankzij de Duitse voetbalbond kan Bayer Leverkusen met 48 uur extra voorbereiding de heenwedstrijd in Rome aanvangen. Trainer Xabi Alonso had daar op aangedrongen en vond gehoor bij de Bundesliga. Alonso: “Spelen op vrijdag is beter voor ons. Nog twee dagen herstel zullen zeer nuttig zijn met het oog op Roma. Wij zijn het enige Duitse team dat in Europa vertegenwoordigd is. Mensen begrijpen dat wel hier.”

“Ik vind dat geweldig”

Alonso weet wat hem te wachten staat nu hij tegen een elftal moet spelen dat door José Mourinho wordt geleid. Hij maakte dat als speler al mee. “Met Liverpool heb ik ook tegen Mourinho gespeeld toen hij bij Chelsea zat. Die wedstrijden tegen Mourinho waren net supergevechten. Ik vind dat geweldig – ik geniet er echt van. Ik heb dan ook echt zin in het tweeluik tegen AS Roma”, aldus Alonso die ongetwijfeld nog even is gaan informeren bij Giulio Donati. De Italiaan speelde tot 2016 voor Bayer 04 Leverkusen.

Wanneer is AS Roma – Bayer Leverkusen

De halve finale van de UEFA Europa League AS Roma – Bayer Leverkusen wordt op donderdag 11 mei gespeeld in het Olympisch Stadion van Rome. Het duel begint om 21:00 uur.

Volg al het Europese voetbalnieuws uit de Europa League, Champions League en Conference League vanaf de eerste tribunerij via het online voetbalnieuwskanaal Sporttribune.nl. Hier lees je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen op Europese wedstrijden, competitie- en bekerduels in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie