Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: Bayer Leverkusen – AS Roma

UEFA Europa League: Bayer Leverkusen – AS Roma

In de halve finale van de UEFA Europa League speelt Bayer 04 Leverkusen op donderdag 18 mei thuis tegen AS Roma. De Italianen wisten vorige week in eigen stadion met 1-0 te winnen en verdedigen die kleine voorsprong donderdagavond in Leverkusen. Wie haalt de finale? Bundesliga ploeg Bayer 04 Leverkusen of Serie A club AS Roma? Sporttribune.nl blikt vooruit op Bayer Leverkusen – AS Roma!

Statistieken Bayer Leverkusen – AS Roma

Vorige week werd de heenwedstrijd in Rome gespeeld. De thuisploeg begon zonder Wijnaldum in de basis, terwijl van de Leverkusen landgenoten alleen Frimpong in de startopstelling verscheen. Mitchell Bakker viel echter al voor de rust in nadat één van de verdedigers geblesseerd af moest haken. Verder gebeurde er weinig en dus was de ruststand 0-0.

In de tweede helft had Roma de beste kansen, maar moest het ook een aantal keren ingrijpen bij gevaarlijke uitvallen van Leverkusen. Het was uiteindelijk Edoardo Bove die de score opende. De AS Roma middenvelder scoorde na ruim een uur spelen de 1-0. Wijnaldum mocht in de slotfase nog invallen voor diezelfde Bove, maar veranderde niets meer aan de stand.

Xabi Alonso: “We weten dat we donderdag weer een kans hebben”

Bayer 04 Leverkusen gaat de return van donderdagavond met een achterstand in. Leverkusen-trainer Xabi Alonso wil een perfect team zien tegen de Romeinen in de BayArena. “We zijn niet blij, we wilden deze nederlaag niet, maar we weten dat we donderdag weer een kans hebben. We moeten de wedstrijd winnen, daar wordt niet over gespeculeerd. Er is geen marge voor fouten, we moeten gefocust zijn”, zegt de trainer van de Nederlanders Bakker, Fosu-Mensah, Frimpong en Sinkgraven.

“Tot de laatste seconden alles geven”

De coach van Bayer Leverkusen zag met de heenwedstrijd in Rome een oude bekende na lange tijd terug. “Mourinho? We hadden elkaar al bijna tien jaar niet gezien, maar vanuit tactisch oogpunt verwachtte ik tegen een sterk team als het zijne te staan. Vorige week vond ik Pellegrini en Bove erg sterk, ze controleerden de wedstrijd goed. Toch kregen wij in het begin nog een aantal goede kansen, maar die hebben we helaas niet benut. Het duel in Roma was heel close, we verwachten dat morgen weer. De energie is goed in onze ploeg en we zullen tot de laatste seconde alles geven om de finale te bereiken”, aldus Xabi Alonso op de clubkanalen van AS Roma.

José Mourinho: “Bayer Leverkusen is lastig om tegen te voetballen”

AS Roma trainer José Mourinho is dik tevreden met de 1-0 overwinning die zijn team vorige week boekte in het Olimpico Stadion. “Alle lof voor onze jongens! Het is moeilijk om tegen Bayer Leverkusen te spelen. Je moet negentig minuten lang geconcentreerd blijven om van ze te kunnen winnen. Tegelijkertijd weten we dat het verliezen van de bal verwoestend kan zijn omdat Leverkusen ijzersterk is op de counter”, zo vertelt de Portugese oefenmeester.

“Als één familie strijden voor finaleplaats”

De Romeinen verdedigen in Leverkusen de 1-0 voorsprong. De trainer van Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp heeft dan ook vertrouwen in de return op bezoek bij de Bundesliga ploeg. “Ik ben dan ook bijzonder trots dat de jongens de eerste helft van dit tweeluik wisten te winnen en we zullen als één team, als één familie strijden om de finale te halen.”

Wanneer is Bayer Leverkusen – AS Roma

De return in de halve eindstrijd van het UEFA Europa League seizoen 2022 – 2023 wordt op donderdag 18 mei gespeeld in de BayArena te Leverkusen. Wie dringt er door tot de finale? Is dat de Duitse formatie waar de Nederlanders Jeremie Frimpong, Mitchell Bakker, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven onder contract staan?

Of wordt het AS Roma waar onze landgenoten Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp spelen? Volg het vanaf de eerste virtuele stadionrij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal met dagelijkse voorbeschouwingen op de topduels in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie