Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League finale: Sevilla – AS Roma

UEFA Europa League finale: Sevilla – AS Roma

Op woensdag 31 mei zal de UEFA Europa League finale worden gespeeld. De eindwinst bij dit Europese voetbaltoernooi gaat dit jaar tussen Sevilla FC en AS Roma. Bij beide ploegen staan landgenoten onder contract. Karim Rekik speelt als verdediger bij Sevilla, terwijl Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp hun salaris ontvangen van AS Roma. Wie wordt er winnaar van de UEFA Europa League 2022 – 2023? Sporttribune blikt vooruit op de eindstrijd!

Statistieken Sevilla – AS Roma

De UEFA Europa League bestaat sinds het seizoen 2009 – 2010. Het is de opvolger van de vroegere UEFA Cup. Dit wordt de zevende keer dat Sevilla in die finale staan. De voorgaande zes keer wist de Spaanse formatie de eindstrijd ook telkens te winnen.

AS Roma won dit toernooi nog nooit, ook niet toen het nog de UEFA Cup was. De Romeinen wisten vorig seizoen wél de UEFA Conference League te winnen door Feyenoord te verslaan. AS Roma moest overigens om in deze finale te komen ook weer afrekenen met de Nederlandse ploeg. De Rotterdamse formatie werd in de kwartfinale na verlenging verslagen. Niet veel later werd de bittere nasmaak weggespoeld doordat Feyenoord de landstitel wist te grijpen.

José Luis Mendilibar: “Sevilla kan beschouwd worden als favoriet”

Sevilla FC heeft bewezen een echte cupfighter te zijn in de Europa League. De Spaanse ploeg won de prijs in totaal zes keer en leidt daarmee de totaallijst van winnaars die de trofee wonnen. Sevilla-coach José Luis Mendilibar is er klaar voor om de beker te winnen. “Nu we de finale van de Europa League hebben bereikt, willen we die ook winnen. Sevilla kan beschouwd worden als favoriet door hun geschiedenis in deze competitie”, zo stelt de trainer van de Nederlandse speler Karim Rekik.

“We zullen proberen hem te verslaan”

De Spaanse ploeg moet het opnemen tegen AS Roma waar Jose Mourinho de gevreesde leider is. Ook de Portugese coach heeft ervaring in het winnen van Europese prijzen en dat weet trainer Mendilibar maar al te goed. “Mourinho? Hij won alle finales waarin hij speelde, hij speelde in de belangrijkste competities in Europa. We zullen proberen hem te verslaan, maar alles wat ik over hem kan zeggen is positief”, besluit de trainer van Sevilla zijn visie op de aankomende eindstrijd.

Jose Mourinho: “De jongens verdienen iets speciaals”

José Mourinho staat voor de zesde keer in zijn carrière in een Europese finale. De vorige vijf won hij allemaal. Maar het gaat niet om de 60-jarige Portugees, zei hij bij Sky Sport. “Ik ben niet bezig om mijzelf in de geschiedenisboeken van AS Roma te krijgen. Ik wil mijn spelers helpen om belangrijke doelen te bereiken. De jongens verdienen iets speciaals”, aldus de trainer van de Nederlanders Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp.

“Het is een geweldige prestatie”

De Portugese trainer kijkt uit naar de finale tegen Sevilla. “Het is een geweldige prestatie en een die ons veel voldoening geeft. Ik hoop dat onze fans, zowel in Boedapest als in Rome, dat voelen en genieten van de ervaring om daar te zijn, maar zodra de wedstrijd begint, willen we het ook winnen. En onze fans moeten met ons spelen, in Boedapest, thuis, over de hele wereld: elke Romein moet het met ons beleven”, besluit de ervaren voetbaltrainer Mourinho zijn vooruitblik op de finale.

Wanneer is Sevilla – AS Roma

De UEFA Europa League finale Sevilla – AS Roma wordt op woensdag 31 mei gespeeld in de Puskás Aréna te Boedapest. Het duel begint om 21:00 uur. Wie pakt de eindzege in de eerste Europese finale van dit seizoen? Wordt het Sevilla dat de Europa League koning wordt genoemd of pakt AS Roma na winst in de Conference League in het vorige seizoen dit seizoen opnieuw een hoofdprijs door de finale te winnen?

Volg het allemaal vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen leest met de trainers en/of spelers van de clubs zelf! Zo blijf je altijd op de hoogte van de topduels in binnen- en buitenland en mis je niks van de voetbalactie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie