Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: Juventus – Sevilla FC

UEFA Europa League: Juventus – Sevilla FC

In de UEFA Europa League worden op donderdag 11 mei de halve finales afgewerkt. In Turijn staat de ontmoeting tussen Juventus en Sevilla FC op het programma. Wie wint deze heenwedstrijd in Italië en zet zichzelf op pole position voor de return van volgende week in Spanje? Sporttribune.nl blikt vooruit op Juventus – Sevilla FC.

Statistieken Juventus – Sevilla FC

Bij Sevilla is onze landgenoot Karim Rekik actief. De Nederlandse verdediger is de enige speler uit ons land die in dit duel actief kan zijn. Bij Juventus staat Mo Ihatarran nog onder contract, maar het Nederlandse 21-jarige talent is nog altijd niet wedstrijdfit en een terugkeer op het hoogste niveau lijkt steeds onwaarschijnlijker.

Beide ploegen kwamen in 2016 voor het laatst tegen elkaar in actie. Toen in de Champions League. Juve won destijds met 1-3 in Sevilla en hield de Spanjaarden in eigen stadion op 0-0.

In de vorige ronde van het huidige Europa League seizoen rekende de Oude Dame uit Turijn af met Sporting Portugal, waardoor Juventus nu tegen Sevilla mag uitkomen. De Spanjaarden wonnen van Manchester United en zijn daardoor halve finalist.

Massimiliano Allegri: “Hopen op goede dag tegen Sevilla”

Juventus had het in de kwartfinales tegen Sporting CP lastig, maar wist de Portugese ploeg van PSV ex-trainer Roger Schmidt toch te verslaan. Nu kan de ploeg van trainer Massimiliano Allegri zich gaan opmaken voor de halve finale tegen Sevilla FC. “We staan in de halve finales en hopen donderdag tegen Sevilla weer op een goede dag, want dat zullen we nodig hebben tegen Sevilla, een echte Europese cupfighter”, zo stelt de trainer van Juventus vast in zijn voorbeschouwing op het heenduel in Turijn.

“Sevilla is goed aan de bal”

Sevilla versloeg het Manchester United van trainer Erik ten Hag om de halve finaleplaats te bezegelen, maar trainer Allegri staat er niet van te kijken dat de Spaanse ploeg de Engelse grootmacht wist te verslaan. “Ik verwacht dat Sevilla weer sterk voor de dag komt. Het is een lastige ploeg en ze spelen goed en zijn goed aan de bal. Dat was te zien in de wedstrijd tegen Manchester United. Ze hebben zoveel Europa Leagues gewonnen dus zij hebben de ervaring wel”, aldus trainer Allegri.

José Luis Mendilibar: “Juventus is een geweldig team”

Sevilla FC versloeg dus al het grote Manchester United, maar tegen Juventus verwacht trainer José Luis Mendilibar weer een andere wedstrijd. “Juventus, is weer een ander geweldig team. Dat gaat weer een uitdaging worden. Het bereiken van de finale zou het mooiste zijn wat ik ooit in het voetbal heb gedaan. Voor deze club zou een Europese finale betekenen dat ze doorgaan met wat ze de afgelopen jaren hebben gedaan. Ze bereiken bijna elk jaar de finale en als ze die bereiken, winnen ze normaal gesproken”, zo zegt de trainer van Sevilla vooraf.

“Proberen Europa League te winnen”

Uiteraard wil Mendilibar graag met Sevilla de Europa League winnen en daarmee in de voetsporen treden van zijn voorganger Mikel Arteta. De huidige trainer van Sevilla zal daarbij komende donderdag waarschijnlijk ook een beroep doen op de Nederlander Karim Rekik. Een steunpilaar die Sevilla nodig zal hebben om in de finale te komen. “Deze club is al 15 of 20 jaar gewend om in de Champions League of de Europa League te spelen. We strijden in La Liga tegen degradatie en tegelijkertijd proberen we de Europa League te winnen. Wat ik doe en wat ik probeer te cultiveren in mijn spelers, is om alleen maar aan de volgende wedstrijd te denken en niets meer dan dat”, zo besluit Mendilibar zijn vooruitblik op deze heenwedstrijd in Turijn.

Wanneer is Juventus – Sevilla

De UEFA Europa League wedstrijd Juventus – Sevilla FC zal op donderdag 11 mei worden gespeeld in het Allianz Stadium te Turijn. Het duel begint om klokslag 21:00 uur.

Volg de ontknoping in de Europese voetbaltoernooien vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het Nederlandse online voetbalnieuws kanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest over de Eredivisie, de Champions League en dus ook de halve finale in de UEFA Europa League tussen Juventus en Sevilla.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie