Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: Sevilla – Manchester United

UEFA Europa League: Sevilla – Manchester United

Manchester United verspeelde in de heenwedstrijd een 2-0 voorsprong tegen Sevilla FC. De Spanjaarden kwamen in de slotfase terug tot 2-2 en dus moet de Engelse club onder leiding van de Nederlander Erik ten Hag winnen in Spanje om de halve finale te bereiken. Sporttribune.nl blikt vooruit op de return in kwartfinale van de UEFA Europa League Sevilla – Manchester United.

Statistieken Sevilla – Manchester United

Het leek vorige week op Old Trafford een gemakkelijk avondje te worden voor Erik ten Hag en zijn mannen. Sabitzer had United al na een kwartier op 1-0 gezet en diezelfde Sabitzer verdubbelde even later de voorsprong door de 2-0 aan te laten tekenen.

De tweede helft zou echter een dramatisch verloop krijgen voor de thuisploeg. Enkele wissels van Erik ten Hag verergerde de situatie en door eigen doelpunten van de Nederlander Tyrell Malacia en good old Harry Maguire werd er na 90 minuten afgefloten bij een 2-2 stand.

Jose Luis Mendilibar (Sevilla FC): “We gaan strijden tegen Manchester United”

Sevilla FC heeft in het verleden wel bewezen een echt cupfighter te zijn en dat wil trainer Jose Luis Mendilibar ook donderdag in de return tegen Manchester United weer gaan bewijzen. “We moeten gewoon met een goed resultaat komen en daarom gaan we strijden tegen Manchester United. Het idee zal altijd zijn om onze tegenstanders te respecteren, maar proberen de wedstrijd te winnen”, zo zegt de trainer van Sevilla in de voetbalmedia.

“Nadenken over onze tactiek”

Mendilibar is nog maar kort coach van de Spaanse ploeg waar ook onze landgenoot Karim Rekik speelt. Maar hij weet exact wat er voor zijn tijd gepresteerd is. “Voordat ik hier kwam, had de club al een aantal hele grote teams uitgeschakeld. We zijn nog maar twee stappen verwijderd van een mogelijke finale, dus we moeten nadenken over onze tactiek in de wedstrijd van donderdag”, aldus trainer Mendilibar aan het eind van zijn voorbeschouwing.

Erik ten Hag (Man. United): “Wij waren de betere ploeg”

Manchester United-trainer Erik ten Hag verwijt zichzelf en zijn team eraan dat er geen goed resultaat behaald werd op Old Trafford. De wedstrijd tegen Sevilla had anders kunnen aflopen vindt de Nederlandse trainer. “We hebben het zelf weggegeven. We stonden met 2-0 voor en hadden vaker moeten scoren. We waren de betere ploeg, maar door ongelukkige momenten is het gelijk geworden. De wissels van Fernandes en Antony waren daar ook onderdeel van”, zo begint de voormalig trainer van Ajax.

“Looking a cow in the ass”

Trainer Ten Hag wil niet terugkijken, maar vooruit naar de return in Sevilla. “Achteraf is het makkelijk praten. In Nederland, waar ik vandaan kom, zeggen we: you are looking a cow in the ass. Maar wanneer ze hun tweede gele kaart hadden gekregen, vragen jullie waarom ik ze er niet had uitgehaald en dit risico had genomen. We hebben nog een wedstrijd te gaan en daar gaan we vol voor”, zo besluit United-trainer Ten Hag de vooruitblik op de returnwedstrijd in Sevilla.

Wanneer is Sevilla – Manchester United

Het duel Sevilla FC – Manchester United wordt op donderdag 20 april gespeeld in Sevilla. Daar is het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán het decor voor deze ontknoping. Het stadion wordt ook wel La Bombonera genoemd en is vernoemd naar een voormalig clubpresident. Het is het op acht na grootste stadion van Spanje met een totale capaciteit van 43.883 stoeltjes. Het duel zal om 21:00 uur beginnen.

Volg al het voetbalnieuws uit binnen- en buitenland en mis niks van de topmatches in de UEFA Europa League, seizoen 2022 – 2023 door dagelijks langs te komen om plaats te nemen op Sporttribune.nl: het voetbalnieuws kanaal waar jij altijd op de eerste rij zit.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie