Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europe Conference League finale: Fiorentina – West Ham United

UEFA Europe Conference League finale: Fiorentina – West Ham United

De UEFA Europe Conference League finale 2022 – 2023 gaat tussen het Italiaanse Fiorentina en het Engelse West Ham United. Die laatste club hield AZ in extremis uit deze finale, terwijl Fiorentina na Inter Milaan en AS Roma al de derde Serie A formatie is die een finale weet te halen in dit voetbalseizoen! Sporttribune blikt vooruit op Fiorentina – West Ham United.

Statistieken Fiorentina – West Ham United

Voor beide clubs is deze finale bijzonder, want zowel Fiorentina als West Ham United hebben het in een bestaan nog weinig keren mogen ervaren. Fiorentina behaalde deze eindstrijd door in de knock-out fase te winnen van SC Braga, Sivasspor, Lech Pozan (dat getraind wordt door John van den Brom) en FC Basel.

West Ham United staat in Praag dankzij zeges op AEK Larnaca, KAA Gent en door AZ Alkmaar in de halve eindstrijd te verslaan. De wedstrijden tegen AZ waren close. In Londen werd het 2-1 voor West Ham. In Alkmaar hield AZ lang uitzicht op een verlenging, maar vlak voor tijd scoorde niet AZ maar juist West Ham United. Eindstand: 0-1.

Vincenzo Italiano: “Onszelf mentaliteitsboots gegeven richting Conference League finale”

ACF Fiorentina sloot het Italiaanse competitieseizoen afgelopen weekend af met een zege op Sassuolo (1-3). Volgens Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano was deze overwinning belangrijk voor de Conference League finale tegen West Ham United. “Het was belangrijk om vandaag te winnen en onszelf een mentaliteit boost te geven, vooral omdat onze tegenstanders de volledige week hebben gehad om zich voor te bereiden op de finale”, zegt trainer Italiano.

“We zijn er klaar voor”

De Fiorentina-trainer heeft zich verdiept in de resultaten van West Ham United. “We weten dat we tegen een sterke ploeg staan, ook al hebben ze het dit seizoen niet zo goed gedaan in de Premier League, maar ze hebben veel kwaliteitsspelers en hebben een goede coach. Er is een berg voor ons om te beklimmen, maar we zijn er klaar voor en zullen proberen ons best te doen”, aldus Italiano.

David Moyes: “We zijn aan elkaar gewaagd”

Dat de Italiaanse competitie afgelopen weekend pas werd afgerond en de Premier League al een week eerder wil volgens West Ham United-trainer David Moyes niet veel zeggen over de voorbereiding van de Italiaanse ploeg op de finale. “Fiorentina speelde dit weekend in hun competitie en wij niet, maar ik denk niet dat er één reden is om te zien dat de ene beter is dan de andere. We zijn aan elkaar gewaagd. Wat ik wel denk, is dat Fiorentina een grote selectie heeft en in veel wedstrijden spelers heeft kunnen wisselen”, stelt de trainer vast aan de vooravond van de finale in Praag.

“Spelers klaarstomen voor finale”

Moyes verwacht verder dat voor beide teams de finale van de UEFA Europe Conference League een mooie, maar zware opdracht wordt. “Voor alle voetbalclubs, of het nu in Italië of Engeland is, is het seizoen lang geweest vanwege het WK en wedstrijden die worden ingeschoven. Het is een kwestie van de spelers voorbereiden en klaarstomen, want het is iets bijzonders dat West Ham United in de finale van een Europees toernooi staat. Daar moeten we van genieten én tegelijkertijd ook deze kans met beide handen aangrijpen”, aldus The Gaffer.

Wanneer is Fiorentina – West Ham United

De UEFA Europe Conference League finale Fiorentina – West Ham United wordt op woensdag 7 juni 2023 gespeeld in de The Eden Arena te Praag. In dit Fortuna Stadium zal één van beide clubs vrouwe Fortuna ontmoeten en met de eindzege naar huis gaan.

Volg via Sporttribune.nl wie er met deze Europese hoofdprijs in het voetbal vandoor gaat! En claim je virtuele stoeltje op de voetbaltribune van Sporttribune door elke dag langs te komen voor nieuwe voorbeschouwingen en verslag van interviews met spelers en/of trainers!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie