Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europe Conference League: Fiorentina – FC Basel

UEFA Europe Conference League: Fiorentina – FC Basel

AZ speelt donderdag in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United. Tegelijkertijd wordt in Florence de andere halve finale afgewerkt. Daarin staan Fiorentina en FC Basel tegenover elkaar. Wie van deze twee ploegen staat straks in de finale? Sporttribune.nl blikt vooruit op Fiorentina – FC Basel.

Statistieken Fiorentina – FC Basel

De Italiaanse en Zwitserse formatie troffen elkaar in 2015 ook al. FC Basel won toen in Florence met 1-2 en wist in eigen huis de Italianen op 2-2 te houden. Dat was toen goed voor groepswinst in Groep I.

In de kwartfinales speelde FC Basel tegen OGC Nice, de club waar onder meer de Nederlander Pablo Rosario voor uitkomt. Basel versloeg de Franse formatie door thuis 2-2 te spelen en (wederom) uit toe te slaan met een 1-2 overwinning.

Fiorentina rekende in de kwartfinales af met Lech Poznan, de club waar John van den Brom trainer is. Ook Fiorentina stelde de halve finale in de uitwedstrijd veilig door met 1-4 te winnen in Poznan. De 2-3 nederlaag in Florence deed ze dan ook geen pijn.

Vincenzo Italiano: “Ongelooflijk jaar voor onze club”

ACF Fiorentina schopte het dit seizoen al tot de halve finale van de Conference League. Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano heeft de ambities om naar de finale te gaan. “Dit jaar is ongelooflijk. We zijn sterk en de spelers blijven maar gaan. Donderdag beginnen we al weer aan ons volgende karwei. De wedstrijd tegen FC Basel is een heel belangrijke wedstrijd voor ons”, zegt de trainer van Fiorentina.

“Fiorentina en onze fans zijn er klaar voor”

De ploeg van trainer Italiano is de favoriet van deze heenwedstrijd in de halve finale. Fiorentina komt voor eigen publiek uit tegen het Zwitserse Basel en dat is volgens de coach een voordeel. “We hebben er vertrouwen in. Onze supporters  zullen weer achter ons staan om ons te steunen. Fiorentina is er klaar voor!”, zo bevestigt Fiorentina-trainer Italiano tot besluit.

Heiko Vogel: “Lastig om Fiorentina voor eigen publiek te verslaan”

FC Basel begint het tweeluik tegen Fiorentina met de uitwedstrijd in Florence. FC Basel-trainer Heiko Vogel is er klaar voor. “Het feit dat we in de halve finale van de Europa Conference League staan, zegt iets over waartoe deze spelers in staat zijn. Maar we zullen heel goed voor de dag moeten komen om Fiorentina voor eigen publiek te kunnen verslaan. Dat is altijd heel lastig”, aldus de Duitse oefenmeester op het clubkanaal van Basel.

“Richten ons eerst op uitwedstrijd”

De ploeg van de Nederlanders Wouter Burger en Noa Dundas staat pas vijfde in de Zwitserse competitie en kan het kampioenschap wel vergeten. De ploeg van trainer Vogel wil zich dan ook richten op de Conference League. “De focus moet nu liggen op de halve finales van de Conference League, want het kampioenschap is ons dit seizoen niet gegund. We gaan door en richten ons op de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Daar moeten we een goed resultaat halen om het in Basel voor eigen publiek af te kunnen maken”, zo besluit de trainer zijn visie op deze heenwedstrijd in de Europa League.

Wanneer is Fiorentina – FC Basel

De Europe Conference League wedstrijd Fiorentina – FC Basel wordt gespeeld op donderdag 11 mei om 21:00 uur in Stadio Artemio Franchi te Florence. Wie wordt de mogelijke tegenstander van AZ in de finale van de Conference League?

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest op topduels in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie