Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europe Conference League: RSC Anderlecht – AZ Alkmaar

UEFA Europe Conference League: RSC Anderlecht – AZ Alkmaar

In de Nederlandse Eredivisie leed AZ afgelopen weekend duur puntverlies door met 0-1 te verliezen van Sparta. Wellicht kwam dit omdat de spelers al met hun gedachten bij de Conference League wedstrijd tegen RSC Anderlecht zaten. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich namelijk voor de halve finale! Sporttribune.nl blikt vooruit op RSC Anderlecht – AZ Alkmaar.

Statistieken RSC Anderlecht – AZ Alkmaar

De Belgische en Nederlandse clubs hebben elkaar tot nu toe vier keer getroffen. Twee ontmoetingen waren van vriendschappelijke aard. De enige twee confrontaties die er toe deden vonden in 2012 plaats. Toen ook in de zestiende finale van de Europa League.

AZ won in Alkmaar met 1-0 dankzij een treffer van Adam Maher. In de return kon AZ dus haar kansen afwachten en profiteerde daarvan door Anderlecht in eigen huis met 0-1 te verslaan. Matchwinner in dat duel was een Belg Maarten Martens, die op dat moment voor AZ uitkwam.

Brian Riemer: ”Respect voor het Nederlandse voetbal”

RSC Anderlecht en AZ Alkmaar spelen de heenwedstrijd in het Lotto Park Stadion te Brussel. Anderlecht-trainer Brian Riemer maakt zijn team gereed voor een zware wedstrijd met AZ uit Alkmaar. “Het Nederlandse voetbal bevat veel elementen waar wij respect voor hebben en waar we ons als team ook mee kunnen identificeren”, aldus trainer Riemer.

“We moeten er ook van gaan genieten”

Volgens de trainer hebben beide teams evenveel kansen om door te stromen naar de halve finale van de Conference League. “Ik verwacht een zeer interessante wedstrijd. Zoals ik al eerder zei, of het nu AZ, Fiorentina, West Ham of Nice is, er zijn geen gemakkelijke wedstrijden als je een van de laatste acht ploegen bent in een Europees toernooi. We moeten ervan genieten. Ik heb een gevoel dat we het goed kunnen doen in de kwartfinale”, zegt de Deense coach van Anderlecht.

Pascal Jansen: “Europees gezien doet Anderlecht het prima”

De Belgische ploeg doet het dit seizoen niet uitmuntend in de eigen competitie. Het feit dat de ploeg in Brussel in de kwartfinale van de Conference League staat, is voor AZ-trainer Pascal Jansen genoeg reden om in de heenwedstrijd alert te zijn. “Anderlecht is en blijft een topclub. In de competitie presteren ze dit seizoen minder, er is een hoop gebeurd ook, inclusief een trainerswissel. Maar dat zegt me niets. Want Europees gezien doen ze het prima”, zegt trainer Jansen.

“Interessant moment dat AZ en Anderlecht elkaar treffen”

Anderlecht schakelde in de achtste finale het Spaanse Villarreal uit, dankzij een 1-0 zege in Spanje en een gelijkspel in Brussel. Trainer Jansen vergelijkt de prestaties van de Belgische ploeg met die van AZ. “Daar kun je tegenover zetten dat wij nu degenen zijn die het sterke Lazio Roma hebben uitgeschakeld. Dit is een interessant moment voor AZ en Anderlecht om elkaar te treffen.”

Wanneer is RSC Anderlecht – AZ Alkmaar

Het duel RSCA – AZ in de kwartfinale van de UEFA Conference League zal worden gespeeld op donderdag 13 april in het Lotto Park te Brussel. De wedstrijd tussen de Belgische en Nederlandse topclubs begint om 21:00 uur.

Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, Anderlecht en AZ vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal met dagelijkse updates en voorbeschouwingen op topduels in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie