Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League: Polen – België

UEFA Nations League: Polen – België

De Belgen spelen dinsdagavond in de UEFA Nations League tegen Polen. Terwijl Oranje het opneemt tegen Wales gaan onze zuiderburen proberen hun puntentotaal nog flink op te hogen. Tot nu toe behaalde de Belgische voetballers ‘slechts’ vier punten uit drie duels. Sporttribune.nl blikt vooruit op Polen – België.

Statistieken Polen – België

Polen doet het over het algemeen prima tegen de Belgen, maar afgelopen week ging het flink mis. In de tweede speelronde van Groep 4 in de A-divisie van de UEFA Nations League ging Polen in Brussel keihard onderuit.

België kwam met 0-1 achter, maar herstelde dat in het restant van de wedstrijd door met een monsterscore van het veld te lopen. De Rode Duivels wonnen uiteindelijk met 6-1 van een aangeslagen Poolse formatie.

Belgische bondscoach Roberto Martinez houdt focus op WK

De wisselvallige uitslagen bij de Belgen heeft ook vat op bondscoach Roberto Martinez. Die reageerde boos en verontwaardigt nadat een goal tegen Wales werd afgekeurd. Daarmee viel de Spanjaard uit zijn rol. In de aanloop naar deze vierde en laatste Nations League wedstrijd voor de zomerstop is de focus echter weer terug. Alles draait om het WK in Qatar. “Een serie van vier interlands op het einde van het seizoen is altijd lastig, maar eenmaal de spelers hier zijn, is de inzet en de energie geweldig. Er is de voorbije dagen al goed gewerkt. We spelen dinsdag onze laatste wedstrijd voor de zomer tegen Polen. De vermoeide Duivels heb ik op vakantie gezet en ik kan je verzekeren dat iedereen die nog mee is vol voor de zege zal gaan zodra de bal rolt.”

Roberto Martinez: “Na deze matchen willen we lessen geleerd hebben en stappen vooruit gezet hebben met het oog op het WK.”

Martinez denkt dat ook Polen nog vol voor de winst wil gaan, want zij spelen immers voor eigen publiek. “Ik verwacht twee ploegen die willen winnen. Het zal een fantastische wedstrijd worden. Na deze matchen willen we lessen geleerd hebben en stappen vooruit gezet hebben met het oog op het WK.”

Wanneer is Polen – België

De UEFA Nations League wedstrijd Polen – België in de poule van Nederland wordt op dinsdag 14 juni om 20:45 uur gespeeld in de Poolse stad Warschau. Volg al het voetbalnieuws over de Nations League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie