Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

1. FC Union Berlin – Ajax in UEFA Europa League

1. FC Union Berlin – Ajax in UEFA Europa League

De return van het Europa League treffen tussen Ajax en Union Berlin wordt op donderdag in Berlijn afgewerkt. In Amsterdam kwam er geen winnaar en dus zal de beslissing in de Duitse hoofdstad gaan vallen. Haalt Ajax de volgende ronde? Sporttribune.nl blikt vooruit op Union Berlin – Ajax.

Statistieken Union Berlin – Ajax

De wedstrijd van vorige week in de Johan Cruijff Arena zorgde niet voor een prettig gevoel bij Ajax coach John Heitinga. De Amsterdammers hadden weinig in te brengen tussen de huidige nummer twee in de Bundesliga. Ajax moest voor eigen publiek toezien hoe Union langzaam maar zeker het heft in handen nam.

In de tweede helft viel de bijna onvermijdelijke tegentreffer. De 0-1 werd al hevig gevierd toen de VAR ingreep en de Ajacieden te hulp schoot met een zeer discutabele handsbal. Op de beelden was het nauwelijks te zien, maar toch werd de goal afgekeurd. Berlin kreeg ook daarna nog kansen op een doelpunt, maar scoorde uit geen van die kansen. Omdat ook Ajax de spaarzame kansjes niet benutte, Kudus had nog een megakans maar faalde oog in oog met de Union doelman, bleef het bij 0-0 in Amsterdam.

Urs Fischer: “We hebben het in Amsterdam goed gedaan”

Bij Union Berlin wordt met veel vertrouwen uitgekeken naar de return van komende donderdag nadat het 0-0 werd in de heenwedstrijd tegen Ajax. Union-trainer Urs Fischer: “Ik ben zeer tevreden over de uitwedstrijd. We hebben negentig minuten lang gedisciplineerd gespeeld, veel gevaar in de kiem gesmoord en de ruimtes goed bespeeld. Ook bleven we actief op de momenten dat Ajax de bal had, om zo snel mogelijk het balbezit terug te krijgen. We hebben het echt goed gedaan”, stelt de coach van de Duitse ploeg.

“Goede uitgangspositie voor de return”

Trainer Fischer zag ook dat Ajax geen enkele keer tussen de palen schoot en dat geeft hoop op de return in Berlijn. “We hebben niet veel kansen weggegeven. Zelf kregen we een paar goede mogelijkheden. Misschien hadden we moeten scoren, maar dat was ons niet gegund. Al met al is dit een goede uitgangspositie voor de return van aanstaande donderdag”, stelt de trainer van Union aan de vooravond van deze ook voor Union belangrijke return vast.

John Heitinga: “We moeten aan de bak”

Ajax-trainer John Heitinga zag zijn ploeg vorige week liever op voorsprong komen in eigen Arena. De Amsterdammers worstelden tegen Union en er werd zelfs nog een doelpunt van de Duitse ploeg afgekeurd. “Of ik blij ben met een gelijkspel? Nou, we hebben wel wat geluk gehad. We moeten aan de bak donderdag in Berlijn”, zegt trainer Heitinga na afloop van de heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

“Het zal in Berlijn beter moeten”

De trainer van de Ajacieden was vooral te spreken over het optreden van doelman Rulli. Mede hierdoor heeft Ajax  geen slechte uitgangspositie als het donderdag de return speelt. “We hadden op meer gehoopt, maar met 0-0 zitten we nog wel volop in de game. Het zal in Berlijn wel beter moeten om door te gaan”, besluit de trainer van de Amsterdamse club.

Wanneer is 1. FC Union Berlin – Ajax

De UEFA Europa LEague wedstrijd Union Berlin – Ajax wordt op donderdag 23 februari gespeeld in Berlijn. Plaats van handeling is het het An der Alten Försterei stadion. Daar zal om stipt 21:00 uur de aftrap plaats gaan vinden.

Mocht het wederom in een gelijkspel eindigen, dan zal er een verlenging en eventueel strafschoppenserie volgen. Benieuwd naar de topwedstrijden in de Europa League en van Ajax? Kom dan dagelijks langs op Sporttribune.nl en lees elke dag een nieuwe voorbeschouwing op topvoetbal en sportwedstrijden in de hele wereld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie