Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League finale: Villarreal CF – Manchester United

Europa League finale: Villarreal CF – Manchester United

Woensdagavond spelen Villarreal en Manchester United de Europa League finale 2021. Beide ploegen wisten indruk te maken in de aanloop naar deze eindstrijd, waardoor Villarreal CF – Manchester United een spannende pot lijkt te gaan worden. Bij de bookmakers is United topfavoriet, maar steeds meer voetballiefhebbers gaan stemmen op dat Villarreal weleens kan gaan verrassen in deze Europa League finale. 

Road to the final Villarreal CF – Manchester United

Villarreal bereikte deze finale door in de knock-outfase achtereenvolgens Dinamo Kiev, Dinamo Zagreb en Arsenal uit te schakelen. Vooral de overwinning in de halve eindstrijd tegen Arsenal was verrassend. De Spanjaarden wisten The Gunners al in de heenwedstrijd over de knie te krijgen door in Villarreal met 2-1 te winnen. Voor Villarreal coach Unai Emery een extra zoete overwinning, omdat hij door Arsenal op straat was gezet als coach toen de resultaten minder waren.

Manchester United kreeg in achtste finales al een zeer lastige tegenstander: AC Milan. De Italiaanse Serie A ploeg was op dat moment in topvorm, deed nog volop mee om de Italiaanse titel maar was niet opgewassen tegen United dat met 1-1 gelijk speelde op Old Trafford, maar met een 0-1 zege uit San Siro vertrok.

De overwinning op Milan bezorgde United een halve finaleplaats. Hierin mocht het uitkomen tegen Granada, dat in de voorronden in eigen huis nog met 0-1 verloor van PSV. United zette Granada met twee keer 2-0 simpel opzij.

AS Roma

In de halve finales nam United het op tegen AS Roma. Deze Italiaanse tegenstander had Ajax in de kwartfinales uitgeschakeld en bleek een stuk minder taai dan AC Milaan eerder in het toernooi was. De ploeg uit Rome verloor in Manchester met 6-2 waardoor kwalificatie schier onmogelijk werd. Toen AS Roma – met onder andere Rick Karsdorp in de gelederen – met 3-2 won in Rome was het kalf al verdronken en ging het ticket voor de finale naar Manchester United.

Ole Gunnar Solskjaer (coach Manchester United): “Elke tegenstander in Europa League finale is moeilijk”

United wordt door de meeste experts naar voren geschoven als favoriet, maar Manchester United trainer Ole Gunnar Solskjaer laat in zijn voorbeschouwing zijn Scandinavische nuchterheid blijken: “De Europa League finale wordt een moment waar ik nu al trots op ben. Villarreal is een lastige tegenstander, zoals elke ploeg die je in een Europese finale treft. Maar we kijken er wel enorm naar uit.”

Unai Emery (Coach Villarreal): “Trots op finaleplaats met Villarreal”

Villarreal coach Unai Emery won de Europa League al vier keer. Dit keer mag hij het opnemen tegen Manchester United, een elftal dat hij goed kent vanwege zijn tijd als trainer bij het Engelse Arsenal. Emery blikt vooruit: “We zijn heel trots dat we de finale bereikt hebben. Dat we tegen Manchester United mogen spelen in de finale is geweldig. We zullen onze supporters ook in de finale trots maken door ons beste spel te spelen in die eindstrijd.”

Villarreal CF – Manchester United

De Europa League finale 2021 wordt op woensdag 26 mei om 21:00 uur in Stadion Miejski te Gdańsk in Polen. De wedstrijd is live te volgen op televisie via RTL 7.

Volg al het voetbalnieuws via de Sporttribune.nl: de plek waar je voetbal volgt vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie