Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nacompetitie Eredivisie: Vitesse Arnhem – FC Utrecht

Nacompetitie Eredivisie: Vitesse Arnhem – FC Utrecht

In de halve finales van de Eredivisie nacompetitie om Europees voetbal zijn we toe aan de returns. Op zondag 22 mei wordt in Stadion Gelredome het duel Vitesse Arnhem – FC Utrecht gespeeld. Vitesse moet in eigen stadion een 1-3 achterstand zien goed te maken, terwijl Utrecht juist die voorsprong zal koesteren. Sporttribune blikt vooruit op deze halve finale in de Conference League play-offs 2021 – 2022.

Statistieken Vitesse Arnhem – FC Utrecht

In de heenwedstrijd wist Utrecht een verbluffende indruk te maken. Vitesse leek nog niet wakker en stond in no-time met 2-0 achter. Utrecht kreeg in de eerste helft meerdere kansen om de score nog verder op te hogen, maar slaagde daar pas na de thee in.

Met de 3-0 stand op het scorebord leek dit tweeluik reeds beslist, maar Vitesse wist toch nog een doelpunt te maken in de Utrechtse Galgenwaard. Hierdoor leeft Vitesse nog enigszins en kan het wellicht toch nog een spannende return worden zondag.

Vitesse trainer Thomas Letsch: “Niet tevreden met prestatie in Utrecht”

Vitesse trainer Thomas Letsch kijkt met gemengde gevoelens terug op het heenduel, maar put hoop uit de treffer die zijn ploeg in de slotfase nog wist te maken: “We kunnen niet tevreden zijn met onze prestatie in Utrecht. We hebben geanalyseerd wat er mis is gegaan tactisch en ook qua instelling.”

“Alles is nog mogelijk”

“De belangrijkste conclusie voor mij is dat we nog leven. We zullen proberen snel een doelpunt te maken, maar ook als we in 60e minuut op voorsprong komen is er nog van alles mogelijk. Het is aan ons om met onze prestaties op het veld het publiek in de Gelredome achter ons te krijgen. Dan is alles mogelijk!”

Rick Kruys (trainer FC Utrecht) “Weinig tijd om na te genieten”

Ook bij FC Utrecht is geanalyseerd en uitgerust om fit te zijn voor de return in Arnhem. Trainer Rick Kruys heeft er een goed gevoel over: “Er is niet veel tijd om na te genieten, want zondag is al heel snel. Maar ik heb genoten van de sfeer in ons stadion en ook van het spel van mijn ploeg. De tegengoal was slordig en jammer, maar we hebben een mooie voorsprong te pakken.”

“Twee ploegen die er vol op gaan”

Kruys vervolgt zijn analyse met een vooruitblik op het duel in Arnhem: “Details maken het verschil in de play-offs. Zondag zal een wedstrijd zijn waarbij twee ploegen er vol op gaan. Vitesse weet wat het te doen staat, maar wij ook. Dus het zal een goede wedstrijd worden, verwacht ik.”

Wanneer is Vitesse Arnhem – FC Utrecht

Het duel Vitesse Arnhem – FC Utrecht in de nacompetitie voor Europees voetbal wordt op zondag 22 mei gespeeld. Decor vormt stadion Gelredome, waar om exact 18:00 uur de aftrap zal worden verricht. Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via je online sportplatform Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie