Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam

Eredivisie topper: Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam

De Eredivisie kraker in de eerste speelronde is zonder enige twijfel Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam. Beide ploegen draaien al jaren mee in de top en subtop van het Nederlandse betaalde voetbal en waren bovendien vorig seizoen beiden lange tijd actief in het Conference League toernooi. Feyenoord haalde de finale en Vitesse verloor nipg van de latere winnaar AS Roma. Sporttribune.nl blikt vooruit op de kraker uit de eerste speelronde van de Nederlandse Eredivisie: Vitesse – Feyenoord.

Statistieken Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam

Vorig seizoen wist Vitesse twee keer van Feyenoord te winnen. Zowel uit als thuis pakten de Arnhemmers drie punten tegen de Rotterdamse formatie. In de Gelredome werd het 2-1 voor Vitesse. De Arnhemse topscoorder Luis Openda zorgde al snel voor 1-0. Guus Til wist na een klein half uur de stand op 1-1 te zetten. Maar na de rust was het opnieuw Vitesse dat scoorde en opnieuw was het Openda die de trekker overhaalde. Zijn goal bepaalde de eindstand.

Op 15 januari van dit jaar troffen beide clubs elkaar in de Kuip. Deze onderlinge confrontatie eindigde in 0-1. Matchwinner werd niemand minder dat dé Vitesse-ster van het vorige seizoen: Luis Openda. De Belg scoorde afgelopen seizoen dus maar liefst drie keer tegen Feyenoord, maar is inmiddels vertrokken uit de Gelderse stad.

Arne Slot: “Ik denk dat er twee teams tegenover elkaar staan die erg op elkaar lijken”

Feyenoord trainer Arne Slot blikte op de persconferentie voor afgaand aan het nieuwe Eredivisie seizoen uitgebreid vooruit naar de kraker tegen de Arnhemmers. “Ik denk dat er twee teams tegenover elkaar staan die erg op elkaar lijken. Ook bij hun zijn veel spelers weggegaan en ook bij Vitesse is de voorbereiding niet vlekkeloos verlopen. Dat zegt niet alles over de uitkomst van de eerste wedstrijd.”

Arne Slot: “Leuk om vooruit te kijken naar de eerste wedstrijd”

Slot heeft zin in het nieuwe seizoen: “Het is altijd leuk om vooruit te kijken naar de eerste wedstrijd. Ook omdat de verhoudingen nog niet helemaal duidelijk zijn. Ik ben niet zenuwachtig, maar we hebben het altijd moeilijk tegen Vitesse dus het wordt wel direct een goede test. Als ik zie hoe we trainen, dan ga ik met heel veel vertrouwen richting Arnhem zondag.”

Wanneer is Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd Vitesse – Feyenoord wordt op zondag 7 augustus gespeeld in de Gelredome. Het duel begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis.

Volg het Nederlandse Eredivisievoetbal, Vitesse en Feyenoord vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het sportplatform waar je elke dag op de hoogte wordt gehouden van de Nederlandse voetbalclubs.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie