Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League play-offs: Vitesse Arnhem – Rapid Wien

Europe Conference League play-offs: Vitesse Arnhem – Rapid Wien
Poll

Haalt Vitesse de volgende ronde?

71%
29%

Vitesse Arnhem speelt donderdag in het eigen Gelredome tegen Rapid Wien. In de heenwedstrijd in Wenen verloor Vitesse nog met 2-1, maar met de thuiswedstrijd nog voor de boeg heeft de Gelderse formatie nog alle kans om zich te plaatsen voor de zestiende finale van de Conference League. Sporttribune blikt vooruit op Vitesse Arnhem – Rapid Wien.

Statistieken Vitesse Arnhem – Rapid Wien

Vorige week vond de allereerste onderlinge confrontatie uit de voetbalgeschiedenis van Vitesse en Rapid Wien plaats. In Wenen nam Rapid al snel de leiding. Via de Nederlander Ferdy Druijf stond er al na één minuut spelen 1-0 op het scorebord.

Toen Grull in de 16e minuut de voorsprong verdubbelde leek Vitesse een lastige avond tegemoet te gaan. Het bleef echter heel lang 2-0 en toen Stojkovic (Rapid Wien) met rood het veld moest verlaten, gloorde er plots weer hoop voor de Arnhemmers. Openda liet zien dat die hoop terecht was, want hij tekende in de 74e minuut voor de 2-1. Hierdoor heeft Vitesse, na een slappe start in Wenen, alsnog uitzicht op kwalificatie voor de volgende ronde.

Historische kans

Voor Vitesse is het bereiken van die volgende ronde een historische kans op Europese roem. In Arnhem wordt het duel dan ook aangekondigd als een ‘Big Game’. Trainer Thomas Letsch en Vitesse speler Wittek spreken in hun voorbeschouwingen van een historische kans voor Vitesse.

Thomas Letsch: “We zijn er klaar voor. Het is een historische kans”, vertelt Letsch op Vitesse.nl. “Laten we hopen op een zo vol mogelijk stadion. Ik wil me ook tot de supporters wenden: kom naar het stadion, we hebben jullie nodig. We houden allemaal van Europees voetbal en kijken ontzettend uit naar deze wedstrijd.”

Rapid Wien koestert voorsprong

Voor de Weense formatie staat de trip naar Arnhem in het teken van het verdedigen van de voorsprong. De ploeg had een droomstart vorige week, maar moest uiteindelijk wel toezien hoe Vitesse nog terugkwam in de wedstrijd. De tweede gele kaart, en dus rood voor Stojkovic was daarin het breekpunt.

Trainer Rapid Wien: “Wedstrijd bij Vitesse Arnhem wordt er één op het scherpst van de snede”

Inmiddels is de ploeg in Arnhem gearriveerd en zal het voor aanvang van het duel nog trainen op de grasmat van de Gelredome. Rapid Wien trainer Ferdinand Feldhofer is zonder geblesseerde naar Arnhem afgereisd en heeft goede hoop dat zijn ploeg doorgaat naar de volgende ronde: “Het is altijd goed als je met een voorsprong een return ingaat, maar we juichen niet te vroeg. We weten wat ons te wachten staat in Arnhem. Wij verwachten een intensieve wedstrijd op het scherpst van de snede.”

Wanneer is Vitesse Arnhem – Rapid Wien

De returnwedstrijd Vitesse – Rapid in de play-offs van de zestiende finales in de Conference League zal op donderdag 24 februari worden gespeeld in het Gelredome te Arnhem. Beide ploegen beginnen om 21:00 uur aan hun onderlinge duel en na afloop zal er één ploeg een vervolg geven aan hun Europese campagne.

Volg al het nieuws rondom de Conference League, Rapid Wien en Vitesse Arnhem vanaf de eerste rij via Sportttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie