Momenteel jij en 99 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie op vrijdag: Vitesse – AZ Alkmaar

Eredivisie op vrijdag: Vitesse – AZ Alkmaar

Stadion Gelredome is vrijdagavond het decor voor de Eredivisie wedstrijd Vitesse – AZ Alkmaar. Vitesse wil omhoog op de ranglijst, terwijl AZ nog volop in de titelstrijd zit. Gaat de volle winst naar de thuisploeg, de bezoekers uit Alkmaar of worden de punten netjes gedeeld in Arnhem? Sporttribune.nl blikt vooruit!

Statistieken Vitesse – AZ Alkmaar

Vitesse en AZ werden beide in de vorige ronde van de KNVB beker al uitgeschakeld en hoefden midweeks dus niet in actie te komen. Omdat AZ dinsdagavond al in actie komt in de Conference League wedstrijd tegen Lazio Roma, kon de wedstrijd tegen Vitesse dus naar de vrijdag worden verplaatst.

Afgelopen weekend maakte Vitesse het Ajax knap lastig in de Gelredome. Dankzij een buitenspel goal van Ajax en het missen van een aantal grote kansen in de slotfase door Vitesse verloren de Arnhemmers met 1-2.

AZ had het ook lastig in de vorige speelronde van de Eredivisie. Thuis tegen sc Cambuur moest het vechten voor elke meter om de drie punten binnen te slepen. Dat lukte uiteindelijk wel. AZ won met 2-1 waardoor ze nog altijd knap derde staan.

Phillip Cocu (trainer Vitesse): “Zo scherp mogelijk aan aftrap staan”

Vitesse trainer Phillip Cocu weet wat hem te doen staat in de laatste tien competitieduels van dit seizoen. “Wij moeten onze eigen plan klaar hebben tegen AZ Alkmaar en zo scherp mogelijk aan de aftrap verschijnen. Wij moeten vanaf de eerste minuut de energie laten zien die in dit soort wedstrijden nodig is om een resultaat te halen.

“Dit zijn mooie affiches”

Het programma is niet gemakkelijk voor Vitesse, vorige week Ajax en nu dan AZ Alkmaar. “En daarna krijgen we PSV als eerst volgende thuiswedstrijd. Dat zijn mooie affiches, de laatste thuisduels waren geweldig om te spelen. Tegen Ajax, Twente en Utrecht was de steun geweldig. Dat is hier wel eens anders geweest, ik juich die ontwikkeling toe, want de spelers hebben dat echt nodig.”

Pascal Jansen (trainer AZ): “Cocu heeft team optimaal geprepareerd voor tweede seizoenshelft”

“Vitesse uit wordt weer een interessante ontmoeting voor ons. Phillip (Cocu, red.) is nu een aantal maanden bezig met die ploeg en heeft in de langere winterstop zijn team optimaal kunnen prepareren op deze seizoenshelft. Dat zie je nu terug in de resultaten.”

We zijn voorbereid op alle Vitesse scenario’s”

In januari kwamen beide ploegen ook al tegen elkaar in actie. Toen werd het 1-1 in Alkmaar. “We hebben een goed beeld gekregen van Vitesse in de eerste wedstrijd na de winterstop, maar weten ook dat de hand van de trainer daar ook nog steeds voor veranderingen zorgt. We dus zijn op alle scenario’s voorbereid.”

Wanneer is Vitesse – AZ Alkmaar

De Eredivisie wedstrijd Vitesse Arnhem – AZ Alkmaar wordt op vrijdag 3 maart gespeeld in de Arnhemse Gelredome. De aftrap zal om 20:00 uur worden verricht als scheidsrechter Danny Makkelie voor het eerst op zijn scheidsrechterfluit heeft geblazen.

Vitesse moet het doen zonder Davy Propper, terwijl AZ een wat vollere ziekenboeg heeft. Belangrijkste afwezigen aan Alkmaarse kant: Bazoer, Martins Indi en Dani de Wit.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie