Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Vitesse – PSV

Eredivisie: Vitesse – PSV

In stadion Gelredome wordt zondag 19 maart de competitiewedstrijd Vitesse – PSV gespeeld. Omdat Ajax en Feyenoord dezelfde dag de degens kruisen en Twente en AZ ook tegen elkaar spelen kan PSV bij winst in Arnhem goede zaken doen in de strijd om de landstitel. Vitesse coach Phillip Cocu heeft een PSV verleden en zal graag aan zijn oude werkgever tonen wat hij met Vitesse allemaal kan. Sporttribune blikt vooruit op dit Eredivisie duel.

Statistieken Vitesse – PSV

Het is de tweede keer dit seizoen dat beide clubs elkaar treffen. De vorige ontmoeting vond plaats in Eindhoven. Thuisploeg PSV wist in het eigen Philips Stadion drie punten te pakken door Vitesse met 1-0 te verslaan.

Gemakkelijk ging het dus niet. PSV begon zwak aan de wedstrijd, kreeg wel kansen maar hele grote kansen zaten daar niet bij. Of het moet de door Luuk de Jong gemiste strafschop zijn geweest. Vitesse kreeg gedurende de eerste helft steeds meer vertrouwen en balbezit. Toch was het PSV dat aan het begin van de tweede helft de score opende. Guus Til vond het net en zette de tussenstand op 1-0. Omdat beide elftallen er daarna niet meer in slaagde een doelpunt te maken, bleek die goal de eindstand te bepalen en bezorgde Til zijn club PSV daarmee drie punten.

Phillip Cocu (trainer Vitesse): “PSV is een mooi affiche”

Vitesse trainer Phillip Cocu blikt op het clubkanaal vooruit op de ontmoeting met zijn oude club: “PSV is de club waar ik lange tijd gespeeld en getraind heb. Ik heb er veel mooie herinneringen liggen. Ik kijk persoonlijk erg uit naar deze wedstrijd, maar voor de spelers is dit natuurlijk ook een mooi affiche. Ze hebben een uitgebalanceerd team, met veel individuele kwaliteiten. Ze zijn fysiek sterk en altijd gevaarlijk. We moeten ons hele ziel en zaligheid in deze wedstrijd gooien. We hebben respect voor de tegenstander, maar ook geloof in een resultaat. Dat lukte tegen AZ en Ajax ook.”

Marco Van Ginkel: “Ik ken alle jongens daar”

Ook Marco van Ginkel komt aan het woord. De middenvelder verkaste afgelopen winter van PSV naar Vitesse. Van Ginkel: “Ik ken alle jongens daar goed. En ik ken de club goed. Ik ben pas anderhalve maand weg daar. Maar ik heb het ook goed naar mijn zin bij Vitesse. En het is leuk dat we elkaar nu weer terugkomen.”

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Doorpakken en voor de titel gaan”

PSV trainer Ruud van Nistelrooij beseft dat de belangrijke fase in de competitie eraan komt en dat de concurrenten tegen elkaar spelen maakt de uitwedstrijd bij Vitesse extra belangrijk: “Het enige dat zondag telt zijn de drie punten. Iedereen moet veel brengen en goed presteren tegen een sterk spelend Vitesse.

“Luuk de Jong kan wellicht meespelen”

PSV heeft een goede serie van drie overwinningen in de competitie achter de rug en Van Nistelrooij hoopt dat die lijn wordt doorgetrokken richting een goede slot van dit Eredivisie seizoen: “We moeten nu doorpakken en voor de titel gaan. Dat is ons doel. We hebben goede hoop dat Luuk de Jong tegen Vitesse ook weer zal kunnen meespelen. De medische staf denk dat hij het gaat redden.”

Wanneer is Vitesse – PSV

De wedstrijd Vitesse – PSV in de 26e speelronde van de Eredivisie wordt op zondag 19 maart gespeeld. De aftrap is om16:45 uur in de Arnhemse Gelredome. De scheidsrechter van dienst is Pol van Boekel.

Geblesseerd aan Eindhovense kant zijn Thorgan Hazard, Mauro Junior en Walter Benitez. Bij Vitesse zijn enkele twijfelgevallen, maar geen directe basisspelers die ontbreken op het wedstrijdformulier.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie