Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Volop spanning voor Lille tegen Ajax in Europa League

Volop spanning voor Lille tegen Ajax in Europa League

Volop spanning aanstaande donderdag bij de wedstrijd in de Europa League: Lille – Ajax. Beide ploegen strijden voor een plekje bij de laatste zestien. Ajax begint met een uitwedstrijd en mag proberen het karwei in Amsterdam af te maken. Zet de ploeg van trainer Erik ten Hag een belangrijke stap in de goede richting of kan OSC Lille de Amsterdammers dwarsbomen in hun plannen? 

Historie Europa League: Lille – Ajax

OSC Lille plaatste zich voor de knock-outfase dankzij prima prestaties in de groepsfase. In Groep H hoefden de Fransen alleen AC Milan voor zich te dulden. Lille versloeg de Italiaanse topploeg overigens in San Siro met overtuigende cijfers: 0-3! Ajax is dus gewaarschuwd: een goed resultaat donderdag betekent niet dat het in de Johan Cruijff Arena een makkie gaat worden.

Erik ten Hag: “Lille is een sterke tegenstander”

Ook Ajax-coach Erik ten Hag weet dat er flink wat werk verzet moet worden om de Franse ploeg uit te kunnen schakelen. “Het is een stevige loting, zeker voor een geplaatst team zoals wij. Onder de clubs die we konden treffen zaten op papier makkelijkere tegenstanders dan Lille, dat is duidelijk”, zegt Ten Hag over het treffen in de Europa League: Lille – Ajax.

Laatste zestien

Lille, met ex-Ajacied Sven Botman in de defensie, is koploper in Ligue 1. Ondanks een 1-1 gelijkspel afgelopen weekeinde staat Lille nog altijd één punt voor op Paris Saint Germain. En dat is de ploeg die gisteren in de Champions League FC Barcelona een oplawaai gaf: 1-4 voor PSG. Ten Hag: “Lille is koploper van Frankrijk en dat zegt iets over de huidige kracht van het team. Een sterke ploeg, dus het is geen vanzelfsprekendheid dat we bij de laatste zestien gaan komen.”

Lille zonder topschutter

In de aanloop naar de Europa League: Lille – Ajax is er ook goed nieuws voor de Nederlandse ploeg. OSC Lille lijkt namelijk donderdag zonder haar absolute vedette aan te moeten treden. Yusuf Yacizi is herstellende van een blessure. Afgelopen weekeinde viel hij in de wedstrijd tegen Nantes nog wel in, maar basisplaatsen in het tweeluik tegen Ajax wordt waarschijnlijk te veel van het goede voor de Lille-topscoorder. Yacizi scoorde in de groepsfase van de Europa League al zes keer trefzeker onder meer dankzij een hattrick tegen AC Milan. Hij werd met zes goals gedeeld topscorer in de UEFA Europa League, maar speelt dus waarschijnlijk donderdag niet (of maar gedeeltelijk) mee.

De Europa League wedstrijd OSC Lille – AFC Ajax Amsterdam begint donderdagavond om 21:00 uur in het Stade Pierre-Mauroy. De wedstrijd is live te volgen via TV (RTL 7) en diverse internet voetbal livestreams bij bookmakerskantoren, sportwebsites en YouTube-kanalen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie