Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorbeschouwing Eredivisieduel PSV – SC Heerenveen

Voorbeschouwing Eredivisieduel PSV – SC Heerenveen

PSV komt zondagmiddag weer in actie. De Eindhovenaren speelden afgelopen donderdag nog tegen Maccabi Tel Aviv (1-0 winst) en ontvangen ditmaal SC Heerenveen. In deze 23e speelronde van de Eredivisie treft PSV speler Joey Veerman zijn oude ploeg en dat zijn altijd speciale wedstrijden. Sporttribune blikt vooruit op PSV – SC Heerenveen.

Statistieken PSV – SC Heerenveen

De vorige PSV – SC Heerenveen eindigde in 2-2 gelijkspel. Aan het einde van het vorige seizoen stond er weinig meer op het spel voor beide clubs en werden de punten dus keurig gedeeld. Heerenveen kwam op 0-1, maar zag die voorsprong weggepoetst worden door goals van Vertessen en Gakpo. Siem de Jong bezorgde de Friezen alsnog een punt door de 2-2 te maken.

Eerder dit seizoen ging PSV op bezoek bij Heerenveen en speelde het nog tegen Joey Veerman. De wedstrijd verliep ongunstig voor PSV dat wel al heel snel op 0-1 kwam dankzij een uitstekend spelende Vinicius. In de tweede helft herstelde Heerenveen zich knap en wist in de 73e minuut dankzij Al Hajj zelfs op gelijke hoogte te komen: 1-1. Hoewel PSV vooral in de eerste helft veel beter was, verloor het dus toch twee punten in het Abe Lenstra stadion. Voordeel voor nu: Joey Veerman speelt bij PSV en Henk Veerman vertrok naar FC Utrecht.

PSV trainer Roger Schmidt: “Meedogenlozer zijn in het afmaken”

In zijn vooruitblik op de competitiewedstrijd tegen de Friezen gaf de Duitse trainer Schmidt aan dat hij hoopte dat PSV veel goals gaat maken als zondagmiddag het Philips Stadion weer tot de nok toe gevuld zal zijn. Schmidt: “We moeten meedogenlozer zijn in het afmaken. Het feit dat we eindelijk weer in een vol Philips Stadion spelen, motiveert ons des te meer. Als wij aankomende zondag ons eigen spel spelen, ben ik er van overtuigd dat we de drie punten in Eindhoven houden.”

Schmidt: “Als wij ons eigen spel spelen, ben ik er van overtuigd dat we de drie punten in Eindhoven houden.”

SC Heerenveen trainer Ole Tobiasen: “Tegen PSV moet alles meezitten”

SC Heerenveen zit in de hoek waar de klappen vallen. Trainer Jansen werd onlangs geslachtofferd en de Deen Ole Tobiasen zit nu op de trainersbank. Hij weet dat er iets bijzonders moet gebeuren wil zijn ploeg een resultaat halen in Eindhoven. “Tegen PSV moet alles meezitten. We zitten in een moeilijke fase nu, maar we gaan wel vol voor een goed resultaat.”

Ole Tobiasen (SC Heerenveen): “Aan de bal is Joey Veerman echt top, fantastisch om naar te kijken!”

SC Heerenveen treft een speler die ze wel heel goed kennen. Joey Veerman maakte in de winterstop de overstap naar PSV. “Een geweldige speler”, zegt Tobiasen op de clubwebsite. “Het is mooi om naar Joey te kijken. Aan de bal is hij echt top, fantastisch. Complimenten hoe snel hij het oppakt daar. Aan de andere kant: hij is goed genoeg. Met zoveel kwaliteit gaat dat vanzelf.”

Wanneer is PSV – SC Heerenveen

De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – SC Heerenveen wordt gespeeld op zondag 20 februari en begint om 16:45 uur. Lukt het PSV dit keer wel om van de Friezen te winnen? Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, SC Heerenveen en PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl! Vooraf alvast een een klein beetje genieten van Joey Veerman.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie