Momenteel jij en 107 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorbeschouwing op FC Twente – AZ Alkmaar

Voorbeschouwing op FC Twente – AZ Alkmaar

In de midweekse speelronde van de Nederlandse Eredivisie staat donderdag 23 september het duel FC Twente – AZ Alkmaar op het programma. Een interessant duel tussen twee ploegen die aanvallend voetbal willen én durven spelen. Sporttribune.nl blikt vooruit op het duel FC Twente – AZ Alkmaar.

Statistieken FC Twente – AZ Alkmaar

In de voorgaande ontmoetingen die in Enschede plaatsvonden wist AZ telkens met een resultaten huiswaarts te keren. De laatste drie keer wisten de Alkmaarders zelfs te winnen van de Tukkers. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in 1-3 voor AZ.

De laatste keer dat FC Twente een thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar wist te winnen was in 2015 voor de KNVB beker. Op 27 januari 2015 won Twente met 3-0 van de Noord-Hollanders.

Favoriet bij FC Twente – AZ Alkmaar

Thuisploeg FC Twente is favoriet voor dit Eredivisieduel. Ze spelen niet alleen voor de eigen fans, maar verkeren ook in betere vorm dan bezoekers uit Alkmaar. Twente staat achtste terwijl AZ voorlaatste is.

Twente dankt haar hoge positie op de ranglijst aan twee zeges op rij. In de afgelopen twee speelronde won het van respectievelijk FC Utrecht (1-0) en Vitesse (1-4). AZ heeft pas drie punten en staat zeventiende. De laatste twee gespeelde wedstrijden gingen verloren. Thuis tegen PSV verloor AZ met 3-0 en de uitwedstrijd bij Heracles Almelo eindigde in een 3-2 nederlaag voor de Alkmaarse formatie.

Blessures en schorsingen

Bij FC Twente ontbreken een drietal vast waarden. Jody Lukoki is al sinds 5 juli afwezig met een kruisband blessure. Hij komt dit seizoen niet meer in actie. Vaclav Cerny staat al sinds januari langs de kant door knieklachten en Kik Pirie ontbreekt in de wedstrijdselectie tegen AZ vanwege een rugblessure.

AZ mist donderdagavond alleen aanvallende middenvelder Jeremy Helmer. De 24-jarige speler heeft een beenblessure en kwam daardoor al sinds 19 december 2019 niet meer in actie voor AZ.

FC Twente trainer Ron Jans: “Vorig jaar twee keer verloren van AZ”

“Wij favoriet? Nee hoor! Vorig jaar hebben we gewoon twee keer verloren van AZ. Thuis speelden we een goed halfuur, uit verloren we kansloos. Als je kijkt naar de stand zijn wij inderdaad favoriet. Maar we hebben nog geen vast team. In het hele seizoen zullen er regelmatig wijzigingen zijn. Sommige spelers zullen er echter mee om moeten gaan dat ze even geduld moeten hebben als het elftal goed draait. Er gaat dus niet zo heel veel veranderen”, aldus de oefenmeester van FC Twente.

AZ-trainer Pascal Jansen: “Tik van Heracles Almelo herstellen bij FC Twente”

“De wedstrijden die we hebben gespeeld hebben een eigen verhaal. De tegenstanders moeten sublieme goals maken om ons op de knieën te krijgen. Dat zijn dingen waar je mee te maken hebt. Dat verlangt dus nog méér van ons om aan de andere kant van de streep te komen. Dat is de realiteit. FC Twente heeft ook dit seizoen weer een aantal spelers aangetrokken die van een prima niveau zijn. Voor ons een mooie uitdaging om onszelf met hen te meten. Wij hebben een behoorlijke dreun in Almelo gekregen. Wij willen niets liever dan dat herstellen en met die intentie gaan wij ook naar Enschede.”

Wanneer is FC Twente – AZ Alkmaar

Het Eredivisieduel FC Twente – AZ Alkmaar wordt op donderdag 23 september 2021 gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Beide ploegen beginnen om 21:00 uur aan hun onderlinge ontmoeting uit de zesde speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Volg al het voetbalnieuws rondom FC Twente, AZ en de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie