Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorronde Europa Conference League: FC Drita – Feyenoord

Voorronde Europa Conference League: FC Drita – Feyenoord

Dit seizoen zijn er niet twee maar drie Europacup toernooien waarin voetbalclubs uit Europa deelnemen. Naast de Champions League en Europa League wordt er dit seizoen ook gestreden om de Conference League. Feyenoord Rotterdam is één van de Nederlandse deelnemers aan dit toernooi. Komende donderdag neemt de ploeg van trainer Arne Slot het in Kosovo op tegen FC Drita. Gaan de Rotterdammers in de wedstrijd FC Drita – Feyenoord direct een goede uitgangspositie verkrijgen voor de return in de Kuip? 

FC Drita – Feyenoord: de statistieken

Beide clubs troffen ook nooit eerder in internationaal verband. FC Drita werd pas in 1947 opgericht, terwijl Feyenoord al sinds 1908 als Nederlandse voetbalclub door het leven gaat. Feyenoord won één keer de wereldbeker voor clubs (1970), één keer de Champions League (voorheen Europacup 1) en tweemaal de UEFA Cup. De Rotterdammers vierden tot nu toe vijftien landskampioenschappen en pakten dertien keer de KNVB beker (voorheen Holdertbeker).

FC Drita werd in 2003 en 2018 landskampioen. Door de winst van die titel nam het deel aan de UEFA Champions League, waarin het in de eerste ronde FC Santa Coloma uit Andorra lootte. Dit was de tweede Kosovaarse deelname ooit aan de UEFA Champions League. FC Drita won die wedstrijd met 0-2 en werd daarmee de eerste Kosovaarse club die een officiële UEFA-wedstrijd wist te winnen. Ook de tweede voorronde werd gewonnen: 4-1 winst op Fc Lincoln (Gibraltar). Helaas moest de ploeg zich een ronde later gewonnen geven toen Malmö FF de tegenstrever was. De Zweedse ploeg won met 0-5 en 3-0, waardoor een groepsfase deelname er nog niet inzat.

Vorig seizoen deed men opnieuw een poging. De eerste ronde werd wederom winnend afgesloten, maar de tweede ronde zou nooit gespeeld worden vanwege een grote hoeveelheid coronabesmettingen bij FC Drita. Het vervolg in de Europa League duurde tot en met de derde voorronde waarin Legia Warschau een brug te ver bleek.

Dit seizoen won FC Drita in de eerste voorronde van de Conference League al van FC Decic uit Montenegro. Hierdoor mag het tegen Feyenoord uitkomen in de tweede voorronde. De winnaar van het tweeluik tussen FC Drita en Feyenoord speelt in de derde en laatste voorronde tegen FC Luzern.

Arne Slot: “FC Drita – Feyenoord wordt direct heel belangrijk”

Feyenoord is ambitieus en kan dat donderdag in en tegen FC Drita direct kracht bijzetten. Winst is voor de supporters en media de enige optie, weet ook trainer Arne Slot: “FC Drita – Feyenoord wordt direct belangrijk. Het zou wel heel lekker zijn als dingen meteen goed uitpakken. Voor het publiek én voor de spelers. Die hebben bevestiging nodig dat het werkt”, stelt de nieuwe trainer van Feyenoord. “Ik ben niet bang dat die spelers lastig worden als het even tegenzit of ik geen basisplaats voor ze in petto heb. De ervaring leert dat iedere speler zijn waarde zal hebben in een seizoen.”

Alireza Jahanbakhsh

Slot begint echter wel direct met een kleine tegenvaller: nieuwe aanwinst Alireza Jahanbakhsh kan nog niet meedoen. “Als een speler met het rendement van Berghuis weg gaat, is het fijn om een speler terug te halen die dat ook heeft laten zien in zijn carrière. Ik denk dat Alireza (Jahanbakhsh, red.) voor Feyenoord een uitstekende speler is en dat we daar nog veel plezier aan gaan beleven. We moeten hem echter wel even de tijd geven. De uitwedstrijd tegen FC Drita kan hij nog niet meedoen, maar ik hoop hem in de return in Rotterdam al wel in te kunnen zetten”, aldus Slot.

Volg al het voetbalnieuws over Feyenoord en de Conference League via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie