Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wales – België in UEFA Nations League: de strijd om plek twee

Wales – België in UEFA Nations League: de strijd om plek twee

Na de bliksemstart van Nederland in de A-divisie van de UEFA Nations League is Oranje de enige koploper van Groep 4 geworden. Het duel Wales – België wordt daarom op zaterdag 11 juni vooral een strijd om plek twee. De Belgische Rode Duivels staan nu op die twee positie, maar bij winst van Wales ligt alles weer open achter het Nederlands elftal. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Wales – België

Beide landen zijn elkaar in de afgelopen jaren vaak tegengekomen en zitten in deze editie van de UEFA Nations League wederom aan elkaar verbonden. In het seizoen 2014 – 2015 zaten beide landen in dezelfde EK kwalificatie groep en op het EK 2016 kwamen ze elkaar in de kwartfinale van het eindtoernooi opnieuw tegen. Wales bleek op dat Europees kampioenschap een maatje te groot voor de Belgen. Het werd 3-1 voor Wales, dat ook in de kwalificaties al met 1-0 had gewonnen.

Vorig jaar speelden beide landen alweer tegen elkaar in het WK kwalificatiereeks voor het WK voetbal in Qatar. Dit keer wisten de Belgische vrienden thuis met 3-1 te winnen en in de uitwedstrijd Wales op een 1-1 gelijkspel te houden. En daar was Wales destijds ook enorm blij mee.

Roberto Martinez (bondscoach België): “Tegen Nederland hadden we offday”

De Belgische bondscoach Roberto Martinez stond onder vuur na de 1-4 nederlaag tegen Nederland, maar na de 6-1 winst op Polen staan de neuzen bij de Rode Duivels weer allemaal dezelfde kant op richting het duel in en tegen Wales. Martinez: “Het is nu al heel lang dat deze ploeg op een hoog niveau presteert. Tegen Nederland hadden we een offday en waren we niet goed aan de bal. Vandaag hebben we ons niveau opgekrikt en speelden we tegen een heel fysieke ploeg. We hebben de wedstrijd goed aangepakt, ook na het tegendoelpunt”, zegt de Spanjaard tegen VTM.

Over winst op Polen

“Dit was een goede test na de nederlaag tegen Nederland. Ik zag een geweldige reactie. Het is nooit makkelijk om zes doelpunten te maken en nog drie à vier kansen te creëren waarop hun doelman een fantastisch redding bracht. De nieuwe spelers pasten zich perfect aan. Het was leuk om de fans zo’n prestatie te kunnen geven. Tegen Nederland waren we te passief aan de bal, we twijfelden en keken te veel naar elkaar. Vandaag namen we het heft wel in handen, we maakten de acties wel. En dat is wat De Bruyne het beste kan. We konden ook counteren, dat zat er tegen Nederland niet in. Toen hadden we ook genoeg kansen eer we de bal hadden, maar zonder bal liep het toen mis. Vandaag zagen we er echt uit als een team wanneer Polen de bal had, tegen Nederland waren we individuen.”

Wanneer is Wales – België

De UEFA Nations League wedstrijd Wales – België wordt op zaterdag 11 juni gespeeld in Cardiff. Wie pakt de tweede plaats achter Oranje? Volg al het nieuws rondom Wales, de Rode Duivels en de UEFA Nations League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie