Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Britse derby op WK voetbal: Wales – Engeland

Britse derby op WK voetbal: Wales – Engeland

Op het WK voetbal in Qatar wordt dinsdag 29 november de Britse derby Wales – Engeland gespeeld. Beide landen maken nog kans om de achtste finales te halen, maar Engeland heeft vooraf toch wel veruit de beste papieren. Op Sporttribune.nl blikken we vooruit op de clash tussen twee ploegen uit hetzelfde land, maar toch ook weer niet oftewel Wales – Engeland!

Statistieken Wales – Engeland

De laatste keer dat de Britse derby werd gespeeld was op 8 oktober 2020. De Engelsen wonnen zeer overtuigend met 3-0. Dat was overigens weinig verrassend, want Engeland verslaat Wales bijna altijd in de onderlinge ontmoetingen. De laatste dat Engeland niet de volle pond pakte, was in de WK kwalificatie van 1973 (!). Het werd toen 1-1.

Naar de laatste overwinning die Wales boekte op Engeland kan je lang zoeken, maar zonder resultaat. In de dertien onderlinge ontmoetingen die er sinds 1949 zijn gespeeld wist Wales nog nooit te winnen van de Engelse collega’s. Een zege op dit WK zou dan ook een primeur en een regelrechte stunt betekenen!

Uitslagen Engeland

Voordat de Engelsen tegen Wales aan mogen treden werd er eerst al gespeeld tegen Iran. Dat werd een doelpuntenfeest. Engeland won met maar liefst 6-2.

Daarna voetbalde Engeland tegen de Verenigde Staten en dat werd het tegenovergesteld van een doelpuntenfestijn. Die wedstrijd eindigde namelijk zoals die begon in 0-0.

Uitslagen Wales

Voor Wales verloopt dit WK allesbehalve vlekkeloos. De Welshmen hebben na twee groepsduels slechts één punt en staan onderaan. Alleen een overwinning op Engeland kan ze nog verder helpen, maar zoals gezegd: winnen van Engeland is een zeer lastig verhaal voor Wales gebleken. Wellicht kan de ban in Qatar gebroken worden en schrijft Wales historie in deze Britse derby? De 1-1 tegen USA en de 0-2 nederlaag tegen Iran doen dan echter niets vermoeden, maar het blijft voetbal natuurlijk! En het elftal van Wales kennende zullen ze er alles aan doen, zelfs over het randje.

Wanneer is Wales – Engeland

De WK Qatar 2022 groepswedstrijd Wales -Engeland uit Groep B wordt op dinsdag 29 november gespeeld. Het duel begint gelijktijdig met USA – Iran en zal dus ook om 20:00 van start gaan.

Volg alle verrichtingen van de landenteams die actief zijn op het WK voetbal 2022 en mis niks door dagelijks plaats te nemen (op het voorverwarmde stoeltje) op de eerste rij van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie