Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voetbal: Wales – Nederland in tweede speelronde UEFA Nations League

Voetbal: Wales – Nederland in tweede speelronde UEFA Nations League
Poll

Oranje wint van Wales

100%
0%
0%

In de tweede speelronde van de UEFA Nations League speelt het Nederlands elftal opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer is Wales de tegenstander. Kan Oranje na de prachtige zege op de Belgische nationale voetbalploeg opnieuw indruk maken? Sporttribune.nl blikt vooruit op Wales – Nederland in A-divisie van de Nations League.

Statistieken Wales – Nederland

Wales en Nederland kruisen niet zo heel vaak de degens met elkaar. Tot nu toe werden er zeven onderlinge duels gespeeld. Wales won nog nooit van Oranje. Ook eindigde voetbalwedstrijden tussen Wales en Nederland nog nooit in een gelijkspel.

Alle keren dat Nederland tegen Wales aantrad leverde dat dus de volle winst op. De laatste keer was in 2015. Dat vriendschappelijke duel werd met 2-3 gewonnen door het Nederlands elftal. Arjen Robben was met twee goals toen de Man of The Match.

Louis van Gaal: “Goede start Nations League vervolg geven tegen Wales”

Na de 1-4 overwinning op België werd Nederland en ook bondscoach Louis van Gaal overladen met complimenten. De wedstrijd van woensdag 8 juni in Cardiff is een ideale mogelijkheid om deze perfecte start in de UEFA Nations League een goed vervolg te geven, zo stelt Van Gaal. “We hebben een goede start gemaakt. We hebben nu een paar dagen de tijd om te herstellen en voor te bereiden op de wedstrijd tegen Wales. De winst op België heeft ons goed gedaan en geeft ons vertrouwen voor de wedstrijd tegen Wales.”

Geen Virgil van Dijk

Het ontbreken van Virgil van Dijk in het vervolg van deze Nations League campagne baart Van Gaal geen zorgen. “Nee, want dan had ik hem niet zo gemakkelijk laten gaan. Doordat Virgil niet meedoet krijg ik de kans om andere spelers op zijn positie te laten spelen en dat is belangrijk met het oog op het WK. Het is namelijk niet gezegd dat iedereen straks in november fit genoeg is om te spelen en dan is het goed om te weten welke opties we hebben. Daarom zal ik Jordy Schouten en Bruno Martens Indi tegen Wales ook de kans geven om te spelen.”

Wanneer is Wales – Nederland

De UEFA Nations League wedstrijd Wales – Nederland wordt op woensdag 8 juni gespeeld in het Cardiff City Stadion te Cardiff. Het duel begint om 20:45 uur. Volg al het nieuws rondom het Nederlandse voetbalelftal, Wales en de UEFA Nations League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie