Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wint Bayern München wereldbeker clubteams?

Wint Bayern München wereldbeker clubteams?

Maandagavond is de halve finale van de wereldbeker voor clubs. Gaat Bayern München de wereldbeker clubteams winnen? Dan moet de Duitse Champions League winnaar in de halve eindstrijd afrekenen met de Afrikaanse CAF-winnaar: Al Ahly. Lukt het de Bundesliga formatie om zich te plaatsen voor de eindstrijd van donderdag 11 februari of is de halve finale het eindstation? 

Han Dieter Flick: “Na triple ook FIFA Club World Cup winnen”

De wedstrijden om de wereldbeker zijn altijd extra special, omdat er dan tegen elftallen wordt gevoetbald die Europese volgers van het voetbal niet goed kennen. Ook Bayern-coach Hans Dieter Flick erkent dat en bereid zich dan ook voor op een onvoorspelbaar duel. De inzet is echter als altijd: winnen! Flick: “Bayern München wil altijd het meest succesvolle seizoen draaien en na die triple willen wij ook de FIFA Club World Cup winnen. We zijn gewoon gemotiveerd om iets anders te winnen. We kijken dan ook echt uit naar de wedstrijd tegen Al Ahly”, aldus de trainer van Bayern in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd van Bayern Munchen in de wereldbeker clubteams.

Bayern München plaatste zich als Champions League winnaar rechtstreeks voor de halve eindstrijd. Voor Al Ahly begon het toernooi om de wereldbeker deze week al. In de kwartfinales wist het af te rekenen met Al-Duhail. El Middenvelder Hussein El Shahat tekende voor de enige treffer. Hierdoor mag de kampioen van gastland Qatar aantreden tegen het grote Bayern München.

Manuel Neuer: “Onbekende teams extra motivatie voor Bayern München in wereldbeker clubteams”

Manuel Neuer, de sluitpost van de Duitsers, speelde in een ver verleden al een keer een oefenduel tegen Al Ahly. Een totaal ander team dan nu natuurlijk, maar Neuer neemt nog wel wat van die herinneringen mee naar het duel van komende maandag: “We kennen Al Ahly een klein beetje. Ze zijn de Afrikaanse Champions League winnaar. We weten dus dat heet niet een gemakkelijke wedstrijd gaat worden. We bereiden ons continu voor op Europese ploegen en de teams in de Bundesliga, maar dit wordt een wedstrijd tegen een tegenstander die je niet heel goed kent, maar dat is natuurlijk gelijke tijd ook een extra motivatie om het goed te doen.”

Ga naar Wedden op Sport en lees wie volgens de bookmakers favoriet zijn voor het bereiken van de finale van wereldbeker clubteams 2020!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie