Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK clubs 2023: Real Madrid grote favoriet!

WK clubs 2023: Real Madrid grote favoriet!

Het WK voetbal voor clubs (1-11 februari) gaat woensdag van start. Deze editie wordt gespeeld in Marokko. Champions League winnaar Real Madrid is recordhouder met vier eindzeges en hoopt op een vijfde titel. Copa Libertadores winnaar Flamengo (Brazilië) wordt waarschijnlijk de grote uitdager voor de Koninklijke uit Madrid.. De Spanjaarden hopen titelverdediger Chelsea op te volgen. Sporttribune.nl blikt vooruit op het WK Clubs 2023.

WK Clubs 2023: de deelnemers

Aan het WK clubs 2023 doen zeven clubs mee. Het wereldkampioenschap voetbal voor clubs wordt door de FIFA georganiseerd. De wereld voetbalbond laat de winnaars van zes continentale bekertoernooien toe. En vult het deelnemersveld aan met de kampioen van het organiserend land. En dat is dus Marokkaans kampioen Wydad.

Uit Afrika neemt de winnaar van de CAF Champions League Al Hilal (Saudi-Arabië) deel. Uit Azië de winnaar van de AFC Champions League. Uit Europa Real Madrid als de winnaar van de UEFA Champions League.

Vanuit Noord- en Midden-Amerika de winnaar van de CONCACAF Champions League. Daarnaast zullen Auckland City als OFC Champions League winnaar en Flamengo (Copa Libertadores) ook een gooi doen naar de eindzege.

Real Madrid: topfavoriet!

Real Madrid kan de tiende Champions League winnaar op rij worden die dit toernooi wint. Een treffen waarbij officieel de wereldtitel op het spel staat, wint. Real Madrid coach Carlo Ancelotti wil echter niet te ver op de zaken vooruitlopen. “Januari is een moeilijke maand voor ons geweest. Maar ik merk dat we langzaam weer in vorm komen en dat dit elftal groeit.”

Ambities

Natuurlijk heeft Ancelotti met zijn ploeg ambitie als het afreist naar Marokko. Elke prijs is er één en voor Real is het WK voor clubs gewoon een echte hoofdprijs. De voorgaande gewonnen edities prijken op zichtlocaties in Estadio Bernabeu. Zodra de LA Liga wedstrijd tegen Valencia gespeeld is, gaat de focus dan ook richting Marokko. Ancelotti: “We zullen voor onze kansen vechten tijdens dit WK voor clubs. Maar ook de andere clubs zullen graag willen winnen en ons proberen te verslaan.”

Wanneer is het WK Clubs 2023

Het WK voor Clubs wordt van 1 tot en met 11 februari gespeeld. Gastland is Marokko, dat hierdoor zelf ook mee mag doen. Gaat Real Madrid haar favorietenrol waarmaken? Of kan één van de andere clubs een stok tussen de spaken van het Spaanse wiel steken?

Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl! Het voetbalnieuws platform waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen over top voetbalwedstrijden in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie