Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK kwalificatie duel Nederland uit tegen Gibraltar

WK kwalificatie duel Nederland uit tegen Gibraltar

Nederland gaat dinsdag 30 maart op zoek naar veel doelpunten tegen Gibraltar. De WK kwalificatie wedstrijd in groep G is voor beide landen de derde kwalificatiewedstrijd richting het WK van 2022 in Qatar. Hoe eindigt dit WK kwalificatie duel Nederland tegen Gibraltar?

WK kwalificatieduel Nederland tegen Gibraltar

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Nederland is het aan zijn stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Maar daar twijfelt ook eigenlijk niemand aan. Nederland is, ondanks de nederlaag tegen Turkije in de eerste kwalificatiewedstrijd, nog steeds favoriet om deze groep te winnen. De ploeg van Frank de Boer kan zich dan echter geen misstap meer veroorloven tegen de kleine voetballanden in groep G, waaronder Gibraltar. Dat komt natuurlijk door de valse start in de eerste wedstrijd tegen Turkije, die Oranje met 4-2 verloor.

Na dat verlies herstelde Oranje zich afgelopen weekend met een 2-0 zege op Letland. Nederland zal dus ook Gibraltar moeten verslaan en als het even kan met grote cijfers, om zo te werken aan het doelsaldo. Want dat kan aan het einde van deze kwalificatie misschien nog weleens van belang zijn.

Frank de Boer: “Minimaal vijf keer scoren”

Frank de Boer: “Noorwegen won vorige week met 3-0 van Gibraltar, maar ik vind dat wij meer moeten scoren. Ik vind dat wij minimaal vijf keer moeten scoren. Daarom moeten we het tempo hoog blijven houden, zodat zij niet op adem kunnen komen. Maar dan moeten we wel zorgvuldig met de kansen omgaan.”

Ook Gibraltar speelde tot dusver twee wedstrijden in deze kwalificatiecyclus, maar beide wedstrijden gingen verloren. Van Noorwegen werd er met 2-0 verloren, terwijl Montenegro het kleine landje met 4-1 versloeg. Het land is met afstand het land dat de minste kans heeft op een overwinning en dat weet de ploeg zelf ook. Het land zal dus realistisch moeten voetballen en dat kan maar op één manier: flink verdedigen.

Eerste WK Kwalificatie duel Nederland tegen Gibraltar

Het is overigens pas de eerste keer dat Nederland een wedstrijd tegen Gibraltar speelt. Maar Gibraltar speelt dan ook pas sinds 2013 interlands als officieel UEFA-lid. Als ministaatje wist het zo nu en dan weleens te winnen, maar dat was wel steeds tegen andere kleine voetballanden, zoals Liechtenstein en San Marino. Tegen Oranje heeft de ploeg normaal gesproken nauwelijks kans.

Oranje zal naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde elf namen aantreden als de wedstrijd tegen Letland. Dat betekent dus een opstelling met Krul in het doel en een verdediging met Dumfries, Blind, De Ligt en Wijndal. Daarvoor staat een middenveld met Wijnaldum, Klaassen en Frenkie de Jong. De aanvallers heten Luuk de Jong, Memphis en Berghuis.

Hervatting WK kwalificatie in september

Na de wedstrijd tegen Gibraltar hervat Oranje de WK-kwalificatie pas weer in september. Dan is Noorwegen de tegenstander. Tussendoor staat het EK 2020 nog op het programma, dat plaats zal vinden tussen 11 juni en 11 juli 2021. Daarin zijn Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië de tegenstanders.

De wedstrijd Gibraltar – Nederland begint dinsdag om 20.45 uur en vindt plaats in het Victoria Stadion in Gibraltar. De wedstrijd staat onder leiding van de Portugees Pinheiro.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie