Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK kwalificatie play-offs: Portugal – Turkije

WK kwalificatie play-offs: Portugal – Turkije
Poll

Haalt Portugal het WK in Qatar?

49%
35%
16%

Deze week worden de eerste halve finales in de play-offs voor het WK Qatar 2022 gespeeld. Turkije, dat achter Nederland eindigde in de kwalificaties, speelt tegen voormalig Europees en wereldkampioen Portugal. Een kraker! Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Portugal- Turkije

Portugal en Turkije speelden in 2012 voor het laatst tegen elkaar. Toen betrof het een oefenwedstrijd. Turkije was exact tien jaar geleden de sterkste van de twee. De Turkse formatie won in Lissabon met maar liefst 1-3.

In 2008 speelden de teams tegen elkaar in de groepsfase van het EK. Portugal was toen te sterk voor de Turken en won afgetekend met 2-0.

Portugal klaar voor de strijd

Volgens de Portugese bondscoach Fernando Santos zijn de spelers van Portugal klaar voor de strijd tegen de Turken. Volgens Santos staat het hele volk achter zijn elftal. “Dit is een van de belangrijkste momenten sinds ik bondscoach van Portugal werd. Het is voor ons alles of niets.”

Fernando Santos (Portugal): “Het is voor ons alles of niets tegen de Turken”

Santos vervolgt: “We spelen voor ons land Portugal, het stadion is al een maand uitverkocht, we weten dat het hele land achter ons staat. De focus ligt op het winnen en het halen van het WK”, aldus de bondscoach van de Portugese formatie.

Turkse bondscoach Stefan Kuntz: “We zullen heel goed moeten spelen om Portugal te verslaan”

Waar ze in Portugal bijna zeker zijn dat ze het gaan halen, is het vertrouwen bij de Turken ook enorm groot. Vooral met steun van de fans denkt bondscoach Stefan Kuntz partij te kunnen bieden aan Portugal: “We zijn klaar voor de wedstrijd. We zullen heel goed moeten presteren in de wedstrijd tegen Portugal om het WK te halen. Ik zou willen zeggen dat we een prestatie zullen neerzetten waar het Turkse volk trots op zal zijn, dat zijn onze vastberadenheid om te winnen zullen zien en dat zij ons – zoals altijd – enthousiast zullen steunen.”

Wanneer is Portugal – Turkije

De wedstrijd Portugal – Turkije voor een finaleplaats in de WK play-offs wordt op donderdag 24 maart gespeeld in het Estádio do Dragão te Porto en begint om 20:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de WK play-offs Portugal en Turkije vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie