Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK kwalificatie Qatar 2022: Ecuador – Brazilië

WK kwalificatie Qatar 2022: Ecuador – Brazilië

Geen competitievoetbal deze week, maar wel hele mooie voetbalpotjes in de WK kwalificatie voor Qatar 2022. Donderdag komt Brazilië in actie in de Zuid-Amerika kwalificatiegroep. De Brazilianen zijn al geplaatst voor de WK eindronde, maar tegenstander Ecuador nog niet. Sporttribune.nl blikt vooruit op Ecuador – Brazilië. 

Statistieken Ecuador – Brazilië

Ecuador en Brazilië treffen elkaar regelmatig in Zuid-Amerikaanse duels. De laatste keer was het Copa America duel van 27 juni 2021. Beide ploegen namen het in speelronde vijf tegen elkaar op. Het werd uiteindelijk: 1-1. Miltao zette de Brazilianen op 1-0, waarna de Ecuadoraan Mena vlak na de rust de stand op 1-1 zetten. Omdat er in het vervolg van de wedstrijd niet meer gescoord werd, was dat ook de eindstand.

Het gebeurt overigens vaker dat beide landen gelijkspelen in onderlinge ontmoetingen. Ook het Copa America duel in 2016 eindigde onbeslist: 0-0 en in de WK kwalificatiewedstrijd in 2019 werd het 1-1. Maar in de meeste gevallen zijn het toch de Brazilianen die aan het langste eind trekken. In de WK kwalificatiereeks voor Qatar 2022 wist Brazilië haar thuiswedstrijd op 5 juni 2021 nog met 2-0 te winnen.

Huidige vorm Ecuador

De thuisploeg gaat de confrontatie tegen de Brazilianen aan met drie overwinningen en twee gelijke spelen in de laatste vijf gespeelde interlands. Op 5 december 2021 kwam het land voor het laatst in actie. Tegen El Salvador werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Huidige vorm Brazilië

De Brazilianen leggen exact dezelfde statistieken voor in de recente uitslagen: drie zeges en tweemaal een puntendeling. De Goddelijke Kanaries draaide echter een veel lastiger programma dan Ecuador. Het laatste gelijke spel was namelijk de 0-0 tegen Argentinië. Deze wedstrijd werd op 17 november 2021 gespeeld en is gelijk ook het laatste wapenfeit van Brazilië geweest voorafgaand aan de clash met Ecuador.

Coaches over Ecuador – Brazilië

Beide coaches blikken op de diverse voetbalwebsites vooruit op het WK kwalificatieduel Ecuador – Brazilië. Ecuador moet winnen om net als Brazilië naar de WK eindronde in Qatar te mogen. De Brazilianen willen vooral heel graag winnen en jonge gasten de kans geven om ervaring op te doen.

Ecuadoraanse bondscoach Gustavo Alfaro: “WK halen is mijlpaal”

“Voor een land als Ecuador is het behalen van een WK een mijlpaal. Wij beseffen dat het heel moeilijk zal zijn om van de Brazilianen te winnen, maar we zullen er alles aan doen. Mocht het niet lukken dan krijgen we tegen Bolivia nog een laatste kans. Maar eerst gaan wij donderdag op zoek naar drie punten tegen Brazilië, want dan kunnen wij ons gaan opmaken voor het WK in Qatar”, aldus bondscoach Alfaro.

Braziliaanse bondscoach Tite: “Wedstrijd tegen Ecuador is heel belangrijk”

“De wedstrijd tegen Ecuador is voor ons een belangrijke wedstrijd tegen Ecuador. We zijn dan weliswaar al geplaatst voor Qatar, maar ons team is nog altijd in opbouw en met een wedstrijd tegen Ecuador kunnen wij veel lesstoffen halen. Een zege geeft onze jonge spelers bovendien weer extra ervaring om straks van waarde te zijn in de WK eindronde in Qatar.”

Wanneer is Ecuador – Brazilië

De WK kwalificatie wedstrijd Ecuador – Brazilië in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep wordt op donderdag 27 januari gespeeld en begint om 22:00 uur Nederlandse tijd. Volg al het voetbalnieuws rondom het WK Qatar 2022, Ecuador en Brazilië via Sporttribune.nl: het online platform waar jij altijd vooraan zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie