Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK kwalificatie Qatar 2022: Montenegro – Nederland

WK kwalificatie Qatar 2022: Montenegro – Nederland

Op zaterdag 13 november wordt door het Nederlands elftal het laatste blok van de WK kwalificatiereeks voor Qatar 2022 afgetrapt. Oranje speelt die avond een uitwedstrijd tegen Montenegro. De wedstrijd moet gewonnen worden zodat volgende week het karwei definitief afgemaakt kan worden in de thuiswedstrijd tegen Noorwegen. Sporttribune blikt vooruit op Montenegro – Nederland.

Statistieken Montenegro – Nederland

Het is pas de tweede offici√ęle voetbalinterland tussen Montenegro en Nederland. De eerste vond een paar maanden geleden plaat in Eindhoven. Nederland wist in het Philips Stadion van PSV met 4-0 te winnen van de Montenegrijnen. Grappig detail: alle goals kwamen van de voet van voormalige of huidige PSV-spelers. Memphis Depay 1-0, Memphis Depay 2-0, Wijnaldum 3-0 en Cody Gakpo 4-0.

Huidige vorm Montenegro

Wie denkt dat Montenegro nog geen deuk in een pakje boter kan slaan vergist zich in de kwaliteiten van dit elftal. In deze kwalificatiereeks pakte het land al 11 punten. De meeste daarvan werden tegen Gibraltar gehaald (zes), maar tegen de Turkse ploeg haalde het ook een punt door met 2-2 gelijk te spelen. De overige vier punten verkreeg het door winst op Letland en een 0-0 gelijkspel tegen datzelfde land.

Huidige vorm Nederland

Het Nederlands elftal kende onder de vorige bondscoach, Frank de Boer, een mindere periode. Sinds het aanstellen van Louis van Gaal als leidsman, na EURO2020, gaat het echter crescendo. Van Gaal begon zijn bondscoachschap met een 0-0 tegen Noorwegen. Daarna werden alle duels die Oranje speelde gewonnen, de meeste zelfs overtuigend: 4-0 winst op Montenegro, 6-1 winst op Turkije, 0-1 winst tegen de Letten en 6-0 winst op de ploeg van Gibraltar.

Louis van Gaal over Montenegro – Nederland: “De individuele kwaliteit van Montenegro is hoog”

Voorafgaand aan het afsluitende blok voor de kwalificatie voor Qatar 2022 blikt Van Gaal vooruit op het komende tweeluik met Oranje: “De individuele kwaliteit is hoog van Montenegro. We zijn thuis de eerste twintig minuten zelfs weggespeeld. We werden pas beter toen onze buitenspelers zich op de juiste positie gingen begeven. Toen hebben we ze kunnen overrompelen, met een mooie uitslag tot gevolg. Maar¬†als team is Montenegro minder dan het Nederlands elftal.”

Play-offs

Van Gaal zei op de persconferentie dat hij hoopt dat Oranje de play-offs kan ontlopen. “In dat negatieve scenario wordt de aanloop naar het WK in Qatar¬†steeds moeilijker. Ik heb bij plaatsing drie periodes om mijn systeem erin te slijpen. Moeten we de play-offs in, dan worden dat er twee. Ik weet dat ik, zoals in¬†2014, niet vijf, zes weken heb voor het WK. Dus die¬†drie interlandperiodes¬†tot het WK zijn me veel waard.”

Wanneer is Montenegro – Nederland

Het WK kwalificatieduel in Groep G tussen koploper Nederland en nummer vier Montenegro wordt op zaterdag 13 november 2021 gespeeld in het Podgorica City Stadium gelegen in de Montenegrijnse stad Podgorica. Het duel begint om 20:45 uur. Volg de verrichtingen van Oranje, Louis van Gaal, Montenegro en alle andere landen die op weg zijn naar het WK in Qatar vanaf de eerste rij via het voetbalnieuws op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie