Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK kwalificatie Qatar 2022: Nederland – Gibraltar

WK kwalificatie Qatar 2022: Nederland – Gibraltar

Maandag 11 oktober speelt Nederland een thuiswedstrijd tegen Gibraltar. Het duel wordt gespeeld in het kader van de WK kwalificatie voor het aanstaande wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Dat toernooi wordt volgend jaar december gehouden. Oranje staat in Groep G momenteel eerste en bij winst op Gibraltar verstevigt het die koppositie. Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Gibraltar.

Statistieken Nederland – Gibraltar

Beide landen speelden in maart van dit jaar voor de allereerste keer tegen elkaar. In Gibraltar werd het 0-7 voor het Nederlands elftal. Daarna volgde EURO2020. Hierop presteerde Oranje zeer matig. Met als gevolg een bondscoach wissel. Frank de Boer moest het veld ruimen en Louis van Gaal werd aangesteld als diens vervanger.

Onder Van Gaal werden er inmiddels vier interlands gespeeld. Met één gelijkspel tegen Noorwegen en verder louter zeges doet de nieuwe coach het alleraardigst. De wedstrijd van vrijdag tegen Letland was echter niet zo goed. Van Letland werd met slechts 0-1 gewonnen en dus is Van Gaal voor de wedstrijd tegen Gibraltar op zijn hoede.

Huidige vorm Nederland

Het Nederlands elftal is onder Van Gaal wel met een goede serie bezig. Sinds er op het EK roemloos verloren werd van Tsjechië speelde Oranje vier interlands. De allereerste was de moeilijkste. De uitwedstrijd in en tegen Noorwegen. Nederland wankelde, maar hield stand: 1-1.

Daarna kwam de machine op stoom. Montenegro werd met 4-0 simpel aan de kant gezet en drie dagen later moest ook Turkije eraan geloven. De Turken kregen met maar liefst 6-1 flink ervanlangs door het Nederlandse team.

De 0-1 zege op Letland was niet sprankelend, maar leverde wel weer drie punten op. Hierdoor is Oranje koploper met zestien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen is tweede. De Noren verzamelden tot nu toe veertien punten uit evenveel duels. Derde zijn de Turken. Zij hebben 12 punten. Ook Montenegro is nog niet kansloos. Zij hebben elf punten.

Huidige vorm Gibraltar

Hierover kunnen we kort zijn: dit land heeft in deze kwalificatiecyclus alles nog verloren. De laatste vier wedstrijden van Gibraltar: 3-1 verlies van Letland, 0-3 verlies tegen Turkije, een 5-1 nederlaag bij Noorwegen en een 0-3 nederlaag thuis tegen Montenegro.

Louis van Gaal: “Gibraltar gaat met zes verdedigers spelen”

“Na de overwinning op Letland gaan we even lekker kalm aan doen en zondag lekker uitrusten, want Gibraltar wordt natuurlijk ook weer geen makkie”, zo begint Van Gaal cynisch tegenover de NOS. “Natuurlijk moeten we ons ook weer goed gaan voorbereiden op Gibraltar, want die gaan met zes verdedigers spelen. Dat duel wordt dus ook niet gemakkelijk voor ons.”

“Creativiteit nodig om Gibraltar uit elkaar te spelen”

Van Gaal werd gevraagd of een monsterzege na de 0-7 uit in Gibraltar normaal zou zijn: “Nee, dit win je ook niet even met 5-0. Het ligt eraan hoe de bal valt. Ook maandag in Rotterdam zullen de ruimtes weer klein zijn. Wij spelen thuis, dus Gibraltar zal zich nog meer ingraven dan Letland deed. Er zal (weer) de nodige creativiteit nodig zijn om Gibraltar uit elkaar te spelen en te kunnen scoren. Maar of het nou 1-0, 2-0 of 3-0 wordt: het gaat erom dat we het WK halen en dan telt alleen de winst.”

Wanneer is Nederland – Gibraltar

De WK kwalificatiewedstrijd Nederland – Gibraltar staat voor maandag 11 oktober 2021 op de rol. De wedstrijd in de Rotterdamse Kuip begint om 20:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom het WK Qatar 2022, het Nederlands elftal en Louis van Gaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie