Momenteel jij en 103 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Portugal – Noord Macedonië

WK Qatar 2022: Portugal – Noord Macedonië
Poll

Portugal gaat naar het WK

67%
33%

Dinsdag is het D-Day voor Portugal en Cristiano Ronaldo. In de wedstrijd tegen Noord Macedonië kan een ticket voor het WK Qatar 2022 worden verdiend, maar er ligt slechts voor één land een deelnamebewijs klaar. Portugal moet dus winnen om straks in het najaar mee te mogen doen aan de mondiale titelstrijd. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Portugal – Noord Macedonië

Beide landen speelden tot nu toe twee keer tegen elkaar. Beide keren betrof het een vriendschappelijke interland. De eerste keer dat Portugal en Noord Macedonië elkaar tegen kwamen op het voetbalveld was in 2003. Toen werd het 1-0 voor de Portugese formatie.

In 2013 stonden beide landen opnieuw tegenover elkaar. Ditmaal lukte het Portugal niet om te winnen. Het werd destijds 0-0.

Halve finale play-offs

Portugal rekende in de halve eindstrijd van deze WK play-offs af met Turkije, het land dat Nederland in de kwalificatiereeks nog op een forse nederlaag trakteerde. De Portugezen hadden geen moeite met de Turken en wonnen met 3-1.

Stunt: Geen WK voor Europees kampioen Italië

Waar Portugal een zware opdracht had om te winnen van de Turkse voetbalploeg had Noord Macedonië helemaal een zware opdracht. Zij moesten winnen van Europees kampioen Italië om naar de finale van de WK play-offs te mogen. In de blessuretijd lukte dat dus zomaar ook. Een droge knal viel binnen en bezorgde daarom de Italianen een zwarte dag. Noord Macedonië, dat tegen Nederland ook al goed presteerde, vierde juist uitbundig feest alsof het een nationale feestdag was.

Winst Noord Macedoniërs gunstig voor Nederland

De uitslag van Portugal – Noord Macedonië kan voor Nederland positieve en negatieve gevolgen hebben. Bij een gunstig resultaat voor Noord Macedonië lonkt pot 1 van de WK-loting, waardoor Oranje vele topfavorieten kan ontlopen als er vrijdag 1 april wordt geloot voor het WK Qatar 2022.

Wanneer is Portugal – Noord Macedonië

De finale van de WK play-offs voor Qatar 2022 tussen Het Portugese voetbalelftal en de Noord Macedoniërs wordt gespeeld op dinsdag 29 maart. De wedstrijd begint om 20:45 uur en wordt gespeeld in Estadio do Dragão in Porto. Volg al het voetbalnieuws rondom het WK Qatar 2022, Noord Macedonië en Portugal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie