Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederland in kwartfinale WK voetbal 2022 tegen Argentinië

Nederland in kwartfinale WK voetbal 2022 tegen Argentinië
Poll

Haalt Nederland de halve finale?

63%
38%

Het Nederlandse elftal staat in de kwartfinale van het WK voetbal 2022 in Qatar. Oranje treft daarin één van de grootste titelkandidaten: Argentinië. Kan het elftal van bondscoach Louis van Gaal ook Lionel Messi en zijn landgenoten stoppen en doorstoten naar de laatste vier? Sporttribune blikt vooruit op de kraker Argentinië – Nederland.

Statistieken Argentinië – Nederland

Wedstrijden tussen de Argentijnen en Nederland zijn altijd beladen, spannend en spectaculair. De duels die in het verleden zijn uitgevochten hebben (bijna) allemaal een verhaal.

Zo hebben we de WK finale van 1978 natuurlijk. Daarin kwam Nederland op achterstand tegen de Argentijnen, maar zorgde Dick Nanniga vlak voor tijd voor de gelijkmaker: 1-1. In de verlenging scoorde Argentinië tweemaal waardoor niet Nederland maar de Argentijnen wereldkampioen werden.

En dan hebben we nog de halve finale van het WK in 1998. Hierin scoorde Dennis Bergkamp vlak voor tijd de winnende goal, dankzij een prachtige aanname en dito afwerking met buitenkantlinks. Eindstand: 2-1 voor Nederland.

De laatste onderlinge confrontatie is er ook alweer één met een verhaal dat lang onthouden zal worden. Op het WK in 2014 moest Nederland, ook toen onder leiding van Louis van Gaal, in de halve finale aantreden tegen de Argentijnen. Het werd een bloedstollend duel waarin geen van beide landen tot scoren kwamen. Hierdoor moesten penalty’s de beslissing brengen. Ron Vlaar en Wesley Sneijder groeiden uit tot schlemiel door hun strafschop te missen. Argentinië won met 2-4.

Louis van Gaal over WK voetbal 2022: “We kunnen nog veel beter”

Bondscoach Louis van Gaal is tot nu toe nog ongeslagen als leidsman van Oranje, ook op dit WK verloor hij nog niet. Volgens hem moet er tegen sterkere tegenstanders wel anders gespeeld worden dan in de voorgaande vier WK duels: “Tegen landen als Argentinië moeten we nog meer op balbezit spelen. Ik ben trots op wat we laten zien hier in Qatar, maar we kunnen als team nog veel beter. Zeker in balbezit of in omschakeling naar balbezit.”

Extra rust en voobereiding

Van Gaal benadrukt dat het teamgevoel goed is en dat iedereen beseft dat de gehele selectie één doel moet hebben: Argentinië verslaan. “We zullen iedereen nodig hebben om wereldkampioen te worden”, aldus LVG. “Daarom was ik ook zo blij dat ik tegen de VS Cody Gakpo en Memphis hebben kunnen wisselen om ze te sparen voor vrijdag. Ook hebben we nu eindelijk wat extra dagen om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen de Argentijnen. Want we moesten vanaf het begin van dit WK steeds als één van de eerste landen in actie komen, waardoor er weinig rust tussen de duels zat. Nu we tegen Argentinië moeten spelen, één van de topfavorieten dit WK, kunnen we die twee dagen extra voorbereiding goed gebruiken.”

“We moeten nog drie keer winnen”

Tot slot gaat Van Gaal op de persconferentie nog in op de vraag of Oranje de wereldtitel kan pakken op dit WK voetbal: “Of we wereldkampioen kunnen worden? Dan moeten we nog 3 keer winnen.”

Virgil van Dijk: “Mooi affiche op dit WK voetbal 2022”

Volgens aanvoerder Virgil van Dijk gaat het steeds beter en komt het Nederlands elftal elke wedstrijd dichter bij de topvorm die nodig is voor een goed WK. “Oranje groeit in het toernooi”, zo stelt hij. “Het is nu een kwestie van goed herstellen en ons opmaken voor een mooi affiche. En dan gaan we er vrijdag tegen Argentinië weer vol voor.”

Wanneer is Argentinië – Nederland

De WK voetbal kwartfinale wedstrijd Argentinië – Nederland wordt op vrijdag 9 december gespeeld in het Lusail Iconic Stadium gelegen in de Qatarese stad Lusail. Het duel begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Volg Oranje tijdens het WK Qatar 2022 vanaf de eerste rij door dagelijks plaats te nemen op je eigen privé online tribunestoeltje op Sporttribune.nl en mis niks van het WK voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie