Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2023: Vietnam – Nederland

WK voetbal 2023: Vietnam – Nederland

In de laatste groepswedstrijd van WK voetbal 2023 spelen onze Oranjeleeuwinnen tegen het al uitgeschakelde Vietnam. Een gelijkspel is genoeg om door te gaan naar de knock-outfase, maar bij winst kan Nederland zelfs nog groepswinnaar worden. En dat betekent in principe een makkelijkere tegenstander in de volgende ronde. Sporttribune.nl blikt vooruit op Vietnam – Nederland.

Statistieken Vietnam – Nederland

Vietnam ligt niet bepaald naast de deur en is ook geen groot voetballand. De dames van Vietnam wisten zich op bijzondere knappe wijze wel te plaatsen voor dit WK, maar konden tot nu toe nog niet stunten. Of dat in deze allereerste confrontatie met Nederland wรฉl gaat lukken is maar zeer de vraag.

De dames van bondscoach Andries Jonker lijken nu meer en meer in vorm te komen. Was het laatste oefenduel voor dit WK nog teleurstellend, 0-0 tegen Belgiรซ. De 1-0 zege in de eerste groepswedstrijd op Portugal was wรฉl goed en het 1-1 gelijkspel tegen de Amerikaanse vrouwen was zelfs fantastisch!

Andries Jonker: โ€œWij onderschatten Vietnam op geen enkele wijzeโ€

De Leeuwinnen slaagden er donderdag in om tegen de op papier sterkste tegenstander in de poule een punt te pakken. Tegen de USA werd het 1-1 en daar is bondscoach Andries Jonker tevreden mee richting de laatste wedstrijd van de poulefase. Dinsdag speelt zijn team tegen de nummer vier in de poule, Vietnam. โ€œWij moeten het meest tevreden zijn met het gelijkspelโ€, zegt Jonker die waakzaam is voor de Vietnamese ploeg. โ€œWij onderschatten Vietnam op geen enkele wijzeโ€, aldus de bondscoach.

โ€œWe richten ons op onze eigen klusโ€

Het Nederlands dameselftal heeft nu vier punten uit twee duels. Bij winst op Vietnam is kwalificatie voor de knock-outfase een feit. โ€œWe willen groepswinnaar worden en dat betekent dat we zo veel mogelijk goals moeten maken tegen Vietnam. Ik zie Amerika ook niet zo makkelijk van Portugal winnen, maar we richten ons vooral op de klus die we zelf te doen hebben en dat is zegevieren op Vietnam.”

Jackie Groenen gehuldigd

Terwijl de prijzen pas na de groepsfase verdeeld gaan worden is er voor รฉรฉn Leeuwin nu al een prijs. Jackie Groenen werd afgelopen week namelijk gehuldigd omdat ze nu 100 caps heeft voor Oranje. Het duel tegen de Amerikanen was haar honderdste interland en dus stond daags na de knappe 1-1 tegen de VS de Nederlandse middenveldster opnieuw in de schijnwerpers en ontving ze van Nigel de Jong een bos bloemen en de felicitaties.

Wanneer is Vietnam – Nederland

De derde en laatste WK voetbal 2023 poulewedstrijd van de Nederlandse voetbaldames wordt op dinsdag 1 augustus gespeeld. Het duel begint om 9:00 uur (Nederlandse tijd) in het Forsyth Barr Stadium te Dunedin.

Na dit duel vervolgt het toernooi zich voor de Leeuwinnen hoogst waarschijnlijk in Australiรซ. Daar zal op zondag 6 augustus het achtste finale duel worden afgewerkt. En tegen wie, dat is nog niet duidelijk. Maar รฉรฉn ding is al wel zeker: je leest het vanaf de eerste rang hier op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie