Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wordt Arteta Barcelona’s nieuwe hoofdcoach en daarmee vervanger van Koeman?

Wordt Arteta Barcelona’s nieuwe hoofdcoach en daarmee vervanger van Koeman?

FC Barcelona’s voormalige president Joan Laporta heeft zijn voorkeur geuit voor een potentiële nieuwe trainer en daarmee vervanger voor de huidige FC Barcelona hoofdcoach, Ronald Koeman. Laporta, die dit jaar opnieuw deelnam in de presidentverkiezingen van FC Barcelona, beschouwt Arteta als een goede optie mocht er beslist worden dat de Nederlandse hoofdtrainer vervangen dient te worden.

“Arteta als Koeman niet aan de verwachtingen voldoet”

Ondanks dat de berichten over FC Barcelona zeer lovend waren over de meest recente partij tegen Sevilla, waar met fris voetbal een knappe 2-0 overwinning werd geboekt, lijkt FC Barcelona er nog niet geheel gerust op met de huidige Nederlandse trainer en wordt er achter de schermen het één en ander bekokstoofd. Zo meldde het radiostation van FC Barcelona ‘RAC1’ dat Joan Laporta aanstuurt op een nieuw trainerschap vanaf volgend seizoen, onder leiding van Mikel Arteta.
Mikel Arteta zou als nieuwe trainer moeten worden aangesteld, in het geval Ronald Koeman niet aan de resultaten voldoet die het bestuur heeft gesteld. Arteta kennen we voornamelijk van zijn carrière bij Everton en Arsenal in de Premier League, maar vertegenwoordigde tevens FC Barcelona tussen 1997 en 2002. Al slaagde Arteta er niet in om de stap naar het eerste van Barca te maken.

Hoe waarschijnlijk is een overstap van Mikel Arteta?

Niet waarschijnlijk en vooralsnog wijst niets vanuit het Arteta kamp op een overstap. Mikel Arteta heeft momenteel als trainer bij Arsenal zijn volle focus op het Engelse Premier League voetbal. Daarbij gezien hoe de Spanjaard werd behandeld bij zijn periode bij Barca en een tot dusver prima verlopen loopbaan in het Engelse voetbal, lijkt het eerder bij een wens te blijven vanuit Joan Laporta. Vanuit Mikel Arteta gezien en het feit dat de trainer goed ligt in het Arsenal-team wijst momenteel niets richting een overstap naar de Spaanse La Liga. We blijven het uiteraard op de voet volgen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie