Momenteel jij en 45 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Zijn Haaland en Mbappé de nieuwe legends van het voetbal?

Zijn Haaland en Mbappé de nieuwe legends van het voetbal?

Voetballers Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Kylian Mbappé (PSG) weten keer op keer sublieme prestaties in het voetbal te leveren en het doelnet vrij gemakkelijk te vinden. Niet zo gek dat deze twee nog jonge spelers de laatste tijd steeds vaker vergeleken en benoemd worden als de nieuwe opvolgers van voetballegendes: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Beide spelers staan nog altijd aan het begin van hun carrière met een leeftijd van 22 jaar (Mbappé) en 20 jaar (Haaland). De twee rijzende sterren in het voetbal – die zich afgelopen week ook wéér lieten gelden in de Champions League – weten zelfs al geruime tijd de eerder genoemde sterren te overschaduwen met hun fantastische spel en de daaruit vloeiende resultaten.

CL: Hattrick voor Mbappé en twee treffers Haaland

Mbappé scoorde met Paris Saint Germain afgelopen dinsdag in de Champions League een briljante hattrick tegen FC Barcelona. Ook Haaland, die niet wilde worden overtroffen door de aanvaller van Paris Saint-German, was doelpuntrijk en scoorde twee keer en verzorgde ook nog een assist in de CL wedstrijd Sevilla – Borussia Dortmund. De topvorm waar Haaland in verkeerde zorgde voor een uiteindelijke 2-3 overwinning van Borussia Dortmund afgelopen woensdagavond.

Het Noorse supertalent Haaland gaf aan hoe Mbappé met zijn indrukwekkende hattrick hem de volgende dag motiveerde in de wedstrijd tegen Sevilla.

“Toen ik Mbappé een hattrick zag scoren, kreeg ik dankzij hem vrije motivatie”, zei Haaland na afloop van de wedstrijd.

De twee jonge voetballers versloegen qua prestaties de voetballegendes Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in de Champions League wedstrijden van deze week. Al wist Lionel Messi wel tot scoren te komen met FC Barcelona, maar werd dit dankzij Mbappé en zijn Paris Saint Germain alsnog een bittere pil met een verlies en einduitslag van 4-1. Een flinke dreun voor de Spanjaarden en eveneens de Nederlandse coach Ronald Koeman. Ook zijn positie als hoofdtrainer van FC Barcelona wordt steeds wankeler – mede door eerder tegenvallende prestaties en het recentelijke verlies van 1-0 in de Copa Del Rey halve finale tegen Sevilla.

Ook Ronaldo wist zijn stempel niet genoeg te drukken in de Champions League wedstrijd tegen FC Porto en bleef met zijn Juventus uiteindelijk steken op een 2-1 nederlaag.

Nemen Haaland en Mbappé het stokje over?

Al meer dan tien jaar lang domineren sterspelers Ronaldo en Messi de voetbalwereld. Er lijkt dan ook langzaam een wisseling van de wacht plaats te vinden. Beide spelers hebben moeite in de competities om constant tot goed resultaat te komen en lijken inmiddels lang niet meer zo productief als voorgaande jaren op het hoogste Europese podium. Uiteraard is dit ook relatief en is het maar net hoe je ernaar kijkt. Beide spelers doen nog altijd serieus mee in de lijst met topscoorders en weten ook dit seizoen met dit jaar met 15 doelpunten momenteel voor Messi en 18 treffers voor Ronaldo. Als we naar de huidige stand kijken staan in de Italiaanse Serie A en Spaanse La Liga competitie beide netjes op de tweede plek met gering verschil als topscorer. De voetbalsterren zullen echter niet zonder slag of stoot de strijd ten onder gaan.

Juist op het hoogste voetbalpodium – in het Champions League voetbal – weten de veel jongere Haaland en Mbappe als opkomende sterren in resultaten zowel Ronaldo als Messi flink te overtreffen. Zo hebben Haaland en Mbappé samen al 28 Champions League-doelpunten gemaakt sinds het begin van het 19/20-seizoen en was dit samengenomen bij Messi en Ronaldo slechts 15 doelpunten.

Het wordt dan ook interessant om komende tijd te volgen welke loop en wending de carrières van deze opkomende talenten zal nemen. Weten beide voetballers deze goede prestaties tot een constant level door te ontwikkelen en zijn dit de nieuwe opkomende legendes die uiteindelijk het stokje zullen overnemen van de oude garde? Puur naar de resultaten gekeken van afgelopen seizoenen en het huidige seizoen lijkt de twee opkomende voetballers niets meer in de weg te staan.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie