Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune

Zwak AZ zwijnt zich naar 1-3 bij ADO

Na een rare week voor trainer Louis van Gaal heeft AZ wel de volle winst gepakt. De oefenmeester besloot om na een eedere aanvaring met NOS-verslaggever Andy Houtkamp om Langs de Lijn te boycotten. Voor onrust had het niet gezorgd, want bij ADO werd met 1-3 gewonnen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Slaapverwekkend en slecht. Beide teams kwamen niet verder dan kick-and-rush, en voerden zelfs dit niet goed uit. Uiteindelijk stond bij rust de balans iets in het voordeel van AZ, omdat Wesley Verhoek geblesseerd het veld moest verlaten namens ADO.

Kort na rust openden de bezoekers de score. Het was tekenend dat AZ daarbij de hulp nodig had van Hagenaar Ferrie Bodde. Deze bracht Danny Koevermans ten val binnen het strafschopgebied, en van scheidsrechter Blom mocht David Mendes da Silva de trekker overhalen. Deze schoot onberispelijk binnen en bezorgde AZ wat ademruimte.

Toen na een uur Danny Koevermans weer in het spel voorkwam leek het over en uit voor de thuisploeg. Martens gaf laag voor en de spits gleed hem keurig binnen: 0-2. AZ kon echter niet voorzien dat ADO nog terug zou komen in het matige duel. Alexander Rankovic kreeg in de 70ste minuut de bal langs de net herstelde doelman Khalid Sinouh, en maakte het zowaar nog spannend.

AZ kreeg het vervolgens zeer moeilijk. ADO pompte alle ballen zo snel mogelijk naar voren om de gelijkmaker af te dwingen, maar kon geen serieuze kans creëren. In de slotfase was het Martens die ADO definitief naar de grond kreeg. In een snelle uitbraak maakte hij de 1-3.

Blom haalde zich de woede van de ADO-aanhang nog op zijn hals toen hij ADO geen strafschop toekende en vervolgens de daardoor protesterende Rankovic de rode kaart te tonen. Of het als gevolg van de daarop volgende spreekkoren was of niet is nog onbekend, maar Blom besloot de blessuretijd niet uit te spelen en floot vroeger af.

AZ klimt over Ajax heen met een wedstrijd meer gespeeld, en ADO zakt een plaats en mag zich nu op doelsaldo hekkensluiter noemen. RKC komt dit weekend echter nog wel in actie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+